Van der Sar bejelentette visszavonulását

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 27. 10:40
Edwin van der Sar bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul a profi labdarúgástól. A Manchester United kapusa több időt szeretne tölteni a családjával, elmondása szerint életkora egyáltalán nem játszott szerepet döntésében.


 

Sir Alex Ferguson korábban már megszellőztette, a holland kapus alighanem szögre akasztja kesztyűjét a szezon végeztével, és ezt most maga Edwin der Sar is megerősítette egy holland sportportálnak.

A hálóőr családi okokra, elsősorban feleségére hivatkozik, aki noha agyvérzése után már jobban van, sokkal több időt szeretne neki szentelni Van der Sar.

„Nem tudom pontosan, mikor határoztam el (a visszavonulást). Talán akkor jutott eszembe, mikor Ann agyvérzést kapott múlt évben. Akkor eldöntöttük, egy idényt még vállalok, többet viszont már nem. A családom nem helyezett rám nyomást, magam határoztam el, hogy ennyi elég volt.”

Van der Sar úgy nyilatkozott, életkora nem befolyásolta a döntésben, és ha csupán ezen múlna, még sok-sok idényt le tudna húzni.

„Negyvenéves vagyok, de még mindig csúcsformában érzem magam” – mondta a veterán kapus.

Az utódlás kérdése egyelőre nem megoldott az Old Traffordon, de Sir Alex Ferguson mindenkit megnyugtatott, a megfelelő helyettes időben megérkezik a klubhoz.

A holland válogatottól júniusban, a Magyarország elleni barátságos mérkőzés előtt köszönt el a legendás hálóőr.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Isten éltesse a 40 éves Van der Sart!
Negyvenedik életévét töltötte be pénteken Edwin van der Sar, a világ valaha volt legjobb kapusainak egyike. A holland hálóőr klubszinten mindent elért, a válogatottban nem jött el számára a nagy áttörés. Ettől függetlenül már...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu