Utazz Krakkóba, ott lesznek a hollandok!

Létrehozva: 2011. október 19. 14:21
A helyi illetékesek „hibája” miatt ugyan Krakkóban egyetlen mérkőzést sem rendeznek a jövő évi lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon, de érdemes lesz elutazni a csodálatos városba. A tavaly világbajnoki döntős holland válogatott bázisa ugyanis a Visztula partján lesz, Bert van Marwijk együttese a gyönyörűen átalakított Wisla-stadionban tartja majd edzéseit. Nem hivatalos információk szerint a francia nemzeti tizenegy is Krakkóban kíván majd megszállni.


 

Krakkó gyönyörő történelmi belvárosa  

 

Az Euro 2012 sorsolását csak december 12-én tartják Kijevben, de az érintett válogatottak már most igyekeznek lefoglalni leendő szállásukat. Kedden azt jelentették be, hogy a nagy esélyes hollandok hol élik majd mindennapjaikat.

„Krakkó gyönyörű város! Ez fontos a játékosaim számára, hiszen szabadabban élhetnek majd, mint a dél-afrikai világbajnokságon” – jelentette ki az Oranje szakvezetője.

Van Marwijk szerint nem csak a szabadidejüket tölthetik majd remekül a klasszisok, hanem a felkészülés minőségét is garantálja a Wisla Kraków arénájának felszereltsége. A stadiont nemrég újították fel, a legutóbbi szezonban bajnok együttes mérkőzéseire átlagban 17-18 ezren látogatnak ki.

Jacek Majchrowski, Krakkó polgármestere elárulta, a várhatóan nagy számban érkező holland szurkolók részére külön kempinget és szórakoztató zónát alakítanak ki. Persze tudvalévő, hogy Lengyelország egykori fővárosában rengeteg történelmi látványosság található, de a modernkori szórakozás megtalálásával sincs gond…

Lengyel lapértesülések szerint a francia válogatott is Krakkóban kíván megszállni, az olaszok pedig a közeli Wielickában laknak majd. De hírlik, az angol küldöttség is Krakkó közelébe kíván „költözni” az Eb idejére.

Az impozáns Wawel  

ILYEN KRAKKÓ

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu