Ultimátum Szerbiának

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 25. 12:17
Borisz Tadics köztársasági elnök Belgrádban fogadta Michel Platinit, az UEFA első emberét, ahol Szerbia ultimátumot kapott a szövetségtől. Ha nem csillapodik az országban eluralkodott szurkolói erőszak, kikapcsolhatják a válogatottat és a klubcsapatokat az európai vérkeringésből.


Mint ismeretes, az októberi olasz-szerb Eb-selejtezőt a 6. percben le kellett fújni Genovában, miután a vendéghuligánok pirotechnikai eszközöket dobáltak be a pályára, így veszélyeztetve a játékosok testi épségét. A három pontot Olaszország kapta a zöld asztalon (3-0-s eredménnyel), az UEFA fegyelmi bizottságának döntése alapján a szerbek zárt kapuk mögött kötelesek a következő hazai tétmérkőzésüket – a március 25-i, észak-írek ellenit – megrendezni, ezenkívül az UEFA arra kötelezi a szerb szövetséget, hogy tartsa távol szurkolóit az idegenbeli selejtezőktől.

"A huligánok ügye komoly probléma, tudatában vagyunk ennek, és készen állunk a végső harcra, hogy felszámoljuk ezt a jelenséget. Kéz a kézben dolgozunk az UEFA-val annak érdekében, hogy többé ne fordulhasson elő a genovaihoz hasonló eset" – nyilatkozta Tadics az AP hírügynökségnek.

"Amennyiben hasonló incidenst okoznak a jövőben a szerb huligánok, abban az esetben kizárjuk a szerb válogatottat és a szerb klubokat a nemzetközi porondról" – szögezte le Platini olasz újságíróknak.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu