Újra nyert Fabio Capello Angliája

Szerző: shLétrehozva: 2008. június 2. 01:39
Triplázott Trinidad ellen az angol labdarúgó-válogatott, Fabio Capello alakulata ugyanis sima, 3-0-s győzelmet aratott a latin-amerikai rivális felett. A meccs találatait az Aston Villa középpályása, Gareth Barry és a Portsmouth lesipuskása, Jermain Defoe szerezte. Utóbbi kétszer is eredményes volt. Az Egyesült Államok ellen aratott múlt szerdai 2-0 után tehát tovább növelte önbizalmát a háromoroszlános gárda.


 

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS:
TRINIDAD ÉS TOBAGO - ANGLIA 0-3 (0-2)
Gólszerző: Barry (12.), Defoe (16., 49.)

 

 

 

 

Egy erős átmozgató edzésnek felelt meg az angol labdarúgó-válogatott Trinidad és Tobago elleni hírverő összecsapása. A tengerentúli fővárosban megrendezett találkozót az öt nap múlva kezdődő Európa-bajnokságról lemaradó angolok a Hart - Johnson, Woodgate, Ferdinand, Warnock - Beckham, Gerrard, Barry, Downing - Ashton, Defoe tizeneggyel kezdte - na meg két gyors találattal.

 

 

 

A meccs 12. percében előbb Barry lőtt nagy gólt, majd négy minutummal ezt követően Defoe csinált bolondot az egész trinidadi védelemből. David Beckham régi formáját idézte, beadásai rendre veszélyeztették Clayton Ince kapuját.

 

 

 

Steven Gerrard tőle megszokott mentalitással és higgadtsággal irányította övéit, úgy tűnt, mintha Anglia túltette volna magát a sikertelen Eb-kvalifikáció okozta sokkon. És ez még akkor is igaz, ha az ellenfél nem éppen Argentína vagy a "fogfájást" okozó Horvátország volt.

 

 

 

A találkozó egyébként a hazai futballszövetség centenáriumi ünnepségsorozatának csúcspontja volt, emellett pedig az angolok ezzel a gesztussal szerettek volna egy szavazatot nyerni a térség labdarúgó-szövetségének (CONCACAF) elnökétől, egyben a nemzetközi futballszövetség (FIFA) alelnökétől, Jack Warnertől a 2018-as világbajnokság megrendezését illetően.

 

 

 

Francisco Maturana nemzeti csapata tulajdonképpen csak asszisztált, bár a közönség remekül szórakozott. S amilyen sikeresen kezdődött a találkozó angol szempontból, úgy indult "gólosan" a második felvonás is: a 49. percben a csereként beállt David Bentley kevergetett a jobb oldalon, a kapu előtt elszálló beadását Peter Crouch visszafejelte, éppen Defoe elé, a portsmouthi csatár pedig ezúttal sem hibázott (0-3).

 

 

 

S mivel az angolok nem akartak tiszteletlen vendégek lenni, gólt sem rúgtak többet. Megjegyzendő: a "nagyok" és a gólszerzők mellett Bentley roppant agilis és hiperaktív játéka, illetve a már sokszor lesajnált nyakigláb Crouch csupaszív produkciója érdemelt tapsot.

 

 

 

A trinidadi szurkolók legfeljebb annak örülhettek, hogy a találkozó utolsó húsz percére becserélték az ország egyik szimbólumát, a Manchester Unitedben világhírűvé vált támadót, Dwight Yorke-ot. A 36 éves veterán ezzel másodjára is elbúcsúzott a nemzeti színektől.

 

 

 

„Könnyed siker volt ez a mai, de így is szerettük volna, hogy legyen - nyilatkozta a lefújást követően a 102. válogatottságán ismét csapatkapitányként szereplő Beckham. - Jól kezdtünk, megnyomtuk az első húsz percet. Capello mester egész héten arról beszélt, vegyük teljesen komolyan a meccset. Igyekeztünk. A világon mindenhol meg akarják verni Angliát, ezért fontos volt, hogy ezúttal is jól szerepeljünk. Sikerünk titka, a jövő üzenete, hogy egy csapatként kell küzdenünk még akkor is, ha jónéhány egyéniség játszik az együttesben. Alig várjuk a vb-selejtezőket."

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu