Újpesti jutalomjáték a Szusza-stadionban

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 22. 19:43
Magabiztos, könnyed játékkal nyert meg a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját az NB I második helyén álló Újpest FC az NB II Keleti csoportját vezető Bőcs ellen. A lilák szépségdíjas találatokkal 7-0-ra „intézték" el a zöld-fehéreket, így összesítésben 10-0-s gólkülönbséggel jutottak a kupasorozat legjobb nyolc csapata közé. Az egész találkozón remekül futballozó Foxi Kethevoama mesterhármast szerzett.


 

 

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
ÚJPEST FC–BŐCS KSC 7-0 (4-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1000 néző, vezette: Farkas Á. (Kelemen A., Varga G.)
ÚJPEST: Kurucz – Dudics (Korcsmár, 46.), Kiss Z., Cutuk, Mijadinoski (Lázár B., 46.) – Jucemar, Üveges (Wilson, 68.) – Remili, Pollák – Simon A., Foxi. Vezetőedző: Szentes Lázár.
BŐCS: Hamar – Vass L., Kóka, Martis, Molnár Zs. – Jeney, Lipták L. – George (Halder, 79.), Irhás, Török A. (Siróczki, 46.) – Bardi (Zsarnai, 60.). Vezetőedző: Tóth László.
Gólszerző: Foxi (24., 43., 66.), Simon A. (36.), Üveges (38.), Remili (58., 81.)

 

 

Családias hangulatban, mindössze kétszáz néző előtt vágott neki a Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágójának az Újpest a Megyeri úton, ahol a Bőcsöt látta vendégül. A közönséget nem hozta lázba az összecsapás, de miért is tette volna, hiszen az első találkozón Diósgyőrben a továbbjutás kérdése már eldőlt, a lilák 3-0-ra nyertek.

 

Szentes Lázár a hét végi bajnokin pályára lépett kezdőcsapatán – amely szintén Diósgyőrben került megrendezésre, csak éppen az NB I-es rivális, DVTK ellen – nyolc helyen változtatott, így az egyik védekező középpályás posztján játéklehetőséget kapott az 1991-es születésű Üveges Szabolcs és a fiatal kapus, Kurucz Péter is kipróbálhatta magát az első csapat soraiban.

 

Az Újpest az első perctől kezdve magához ragadta a kezdeményezést, és szinte minden támadása gólveszéllyel kecsegtetett. Elsősorban Foxi Kethevoama volt elemében, a közép-afrikai támadó úgy és akkor csapta be őrzőit, amikor és ahogy akarta, nem csoda, hogy a szünetig kétszer is bevette Hamar Zsolt kapuját.

 

Első találatát a 24. percben szerezte, amikor a vendég 16-os bal sarkánál kapott remek indítást, eltolta a labdát a kimozduló kapus mellett, aki ellökni sem tudta, majd 12 méterről az üresen maradt kapu közepébe helyezett. Foxi második gólját két perccel a félidő vége előtt lőtte, amikor Ivan Dudics mélységi passzával lépett ki a védők közül, majd 15 méterről a kimozduló Hamar felett a hálóba emelt.

 

A színesbőrű csatár remekbe szabott találatai között, a Jucemar passzát értékesítő Simon Attila és a Pollák Zoltán visszagurított labdáját 17 méterről, kapásból a jobb felső sarokba vágó, 17 éves Üveges Szabolcs is feliratkozott a góllövők közé. Elmondható tehát, hogy az első félidőben jutalomjátékot nyújtottak a lila-fehérek, akik ha nem véd kitűnően Hamar Zsolt, még nagyobb különbséggel is vezethettek volna a szünetben.

A második játékrészben Szentes Lázár lecserélte két szélsővédőjét és egy kis szerkezeti változtatást is végrehajtott csapatán, persze csak a gyakorlás kedvéért. Pollák Zoltán húzódott vissza a balhátvéd poziciójába, a beálló Korcsmár Zsolt belső védőnek állt, Kiss Zoltán pedig kihúzódott a jobb bekk helyére. A szintén a szünetben becserélt Lázár Bence pedig a középpályán szerepelhetett.

Az első 45 perc fényében, talán írhatjuk, természetesen tovább folytatódott az újpesti gólparádé. Az indiszponáltan és erőtlenül futballozó bőcsiekkel szemben ugyanis akkor alakított ki helyzetet a hazai csapat, amikor csak akart.

Remili Mohamed kétszer és Foxi - harmadszor - vette be a többször is kiszolgáltatott helyzetbe hozott Hamar kapuját, így a végső sípszó 7-0-s újpesti győzelemnél érte a csapatokat.

 

 

EDZŐSZEMMEL:
Szentes Lázár: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, már az első percekben érzédődött, hogy jó formában vannak a játékosaim. Az elején még kihagytuk a helyzeteinket, de azután már sorra lőttük a gólokat, könnyedén szereztük a találatainkat. Egyesek, akik ma játéklehetőséget kaptak még nagyon fiatalok, de közülük főleg Üveges Szabolcs remekül futballozott.
Tóth László: Tudtuk, hogy óriási különbség van a két együttes játéktudása között, ráadásul az Újpest ma jelenleg tényleg a legerősebb magyar csapat, úgyhogy véleményem szerint a lila fehérek meg is nyerik a bajnokságot. Sajnos a játékosaim sokkal kevésbé voltak motiváltak, mint a hazaiak, úgyhogy most már bánom, hogy nem a fiatal labdarúgóimnak adtam inkább több játéklehetőséget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu