Új sztár született az Emiratesben

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 29. 11:41
Az Arsenal beugró edzője elismeri, nehéz szülés volt az Olympiakosz elleni győzelem, és a visszavágóra már úgy szeretne menni, hogy csapata bejutott a nyolcaddöntőbe. Pat Rice a góllal debütáló Alex Oxlade-Chamberlaint méltatta, aki tisztában van vele, még nem kész játékos.


Az Arsenal már az első félidő feléhez érve elhúzott két góllal, a gyors szépítés azonban tett róla, hogy az utolsó pillanatig nyílt legyen a találkozó.

Pat Rice, az Arsene Wenger eltiltása miatt menedzserré előlépő másodedző nem volt maradéktalanul elégedett a látottakkal, de az eredmény kárpótolja.

„Az első 20-25 percben nagyon jól játszottunk, de utána 15-20 percig nem találtuk magunkat. A második félidőre feljavultunk, és szerencsére nem csúsztak ki pontok a kezeink közül” – nyilatkozta a szakember.

„Pechjünk volt, hogy nem lőttük be a harmadikat, többek között (Maruan) Samahnak is volt rá lehetősége. Azért ő került a kezdőbe, hogy meccsrutint szerezzen, Robin van Persie-re ráfért némi pihenés.”

„Az Olympiakosz remekül teljesített, alaposan megnehezítette az életünket. Nem bánnám, ha a (decemberi) második meccsnek már nem lenne tétje, és addigra kiharcolnánk a továbbjutást.”

Rice az első gólt szerző Alex Oxlade-Chamberlain előtt is kalapot emelt, aki legfiatalabb Arsenal-játékosként, 18 évesen és 44 naposan talált be a sorozatban.

„A tizenhatoson belül és kívül egyaránt remekül mozog, megvan a gyorsasága, és egyre kiegyensúlyozottabb a teljesítménye. Tudja, mi kell ahhoz, hogy igazán kiemelkedő játékos legyen, egyfolytában fejlődni akar, és a megfelelő emberektől kér segítséget. Theo (Walcott-tal) baráti viszonyban vannak, ami jó hatással van rá.”

Az alacsonyabb osztályú Southamptontól szerződtetett ifjonc érthetően feldobottan nyilatkozott az emlékezetes bemutatkozás után.

„Remek tapasztalattal gazdagodtam, nagyot léptem előre az előző idényhez képest. A játék sokkal gyorsabb itt, de az volt a célom, hogy magasabb szinten is megálljam a helyem.”

„A legfontosabb, hogy megvan a három pont, de persze mindig kellemes, ha megszerzed az első gólod a Bajnokok Ligájában. Az édesapám is kint volt a meccsen, nagyon boldog most” – mondta a büszke Oxlade-Chamberlain.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Egyetlen angolként nyert az Arsenal
Az Arsenal - egyetlen angol csapatként - győzött a Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában. Oxlade-Chamberlain az Olympiakosz ellen debütált a sorozatban, mindjárt góllal. Santos szintén első találatát szerezte Ágyúsként....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu