U20: Ellepték Ferihegyet a szurkolók

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 17. 22:58
Több mint ezer szurkoló és fokozott rendőri készültség várta U20-as labdarúgó-válogatottunkat a Ferihegyi reptéren. Az egyiptomi világbajnokságon bronzérmet szerző csapat tagjaira nemcsak a rajongók, hanem a sportág honi történelmének nagyságai is kíváncsiak voltak.


Többek között Buzánszky Jenő, Mészöly Kálmán, Kovács Ferenc és a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, Kisteleki István is fontosnak ítélte, hogy ott legyen Gulácsi Péterék hazaérkezésekor.

A kicsekkolás után egyenként jöttek ki az üvegajtón a játékosok és rögvest egy pódiumra léptek és egy nagy magyar zászlót fogtak a kezeikbe. Amikor mindannyian felléptek az emelvényre, a jelenlévő szurkolók spontán elénekelték a Himnuszt. Láthatóan meghatotta a fiúkat a fogadtatás...

Kovács Anikó
Futács Márkó felnőtt... Fotó: Kovács Anikó

Nem véletlen a nagy érdeklődés, hiszen a közelmúlt legnagyobb sikerét aratta ez az együttes. Az Aranycsapat legendás sikere, az 1954-es vb-n elért ezüstérem óta ez volt a legjobb eredmény, amelyet magyar futballválogatott világbajnokságon elért. 

Buzánszky Jenő köszöntötte elsőként a fiúkat. Az egykori legendás hátvéd gratulált a csapatnak és azt kívánta a fiataloknak, hogy szárnyalják túl az ő sikerüket. Ezután következett Kovács Ferenc, a Videoton legendás trénere, majd Mészöly Kálmánt szólították a pódiumra. A korábbi szövetségi kapitány emlékeztette az ünnepelteket, hogy mindig a szurkolókért játsszanak, hiszen értük van ez a játék. Mészöly hozzátette, hogy reméli, minél többen segítik majd a felnőtt válogatottat is, amely ugyan jó úton jár, de jól jöhet a segítség. 

Egervári Sándor fiai az elődöntőben a későbbi győztes Ghána ellen maradtak alul, majd a bronzmérkőzésen tizenegyesekkel győzték le Costa Ricát. 

Az eseményen - a családi okok miatt korábban érkező, de a csapattal együtt megjelenő - Németh Krisztián mellett Koman Vladimir és Egervári Sándor is exkluzív interjút adott honlapunknak, amelyeket vasárnap olvashatnak. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu