U19-es válogatott: bosszúból jeles!

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 26. 13:36
A keddi 2-0-ás idegenbeli vereség után U19-es válogatottunk csütörtökön Lentiben mérkőzött meg Szlovénia korosztályos gárdájával. A mieink ezúttal nemes bosszút álltak, s 2-0-s félidő után 4-0-ra elpáholták az ellenfelet. Góljainkat Szeleczki Alex, Tamási Zsolt (11-esből), Gosztonyi András és Szokol Zsolt szerezte.


U19-ES BARÁTSÁGOS LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS:
MAGYARORSZÁG - SZLOVÉNIA 4-0 (2-0)
Lenti, 600 néző
MAGYARORSZÁG: Kovács Balázs - Fazakas Géza (Szokol Zsolt, 56.), Varga Péter, Szeleczki Alex, Tóvizi Tamás - Tamási Zsolt (Varga Bence, 64.), Iszlai Bence, Gosztolyi András (Bogdán Márk, 75.) - Bódi Ádám, Futács Márkó (Sváb Dániel, 87.), Kovács Dániel (Beliczky Gergő, 60.)
Gólszerző: Szeleczki (34.), Tamási (39. - 11-esből), Gosztonyi (51.), Szokol (70.)  

 

Az U17-es válogatottal Eb-selejtezőtornán résztvevő Wilco van Buuren távollétében a csapatot irányító ifjabb Bene Ferenc, Pisont István páros vezette sikerre a válogatottat.

A remek hangulatú, mintegy 600 néző előtt megrendezett meccset jól kezdték a mieink, az első perctől igyekeztek letámadni, ráerőltetni akaratukat a szlovénokra, s a 34. percben a vezetést is megszerezték: Szeleczki Alex fejelt a hálóba.

Öt perccel később az igen élénk Futács Márkót buktatták a 16-oson belül, a megítélt büntetőt pedig Tamási Zsolt értékesítette. A második félidőben két újabb magyar gól született, az 51. percben Gosztonyi András szabadrúgásból csavart a bal felső sarokba, majd a 70. percben Szokol Zsolt közelről passzolt a kapuba, beállítva a 4-0-s végeredményt.
„Sikerült hasznosítanunk a keddi meccs tapasztalatait, kijavítottuk a hibákat és most teljesen más szellemben futballoztunk - mondta el az mlsz.hu-nak a meccs után ifjabb Bene Ferenc. - Játékosaink kellően agresszívak voltak, fel tudták venni az elvárt ritmust. Nem engedtük kibontakozni a szlovéneket és ezúttal a támadójátékunk is eredményes volt.”

Az U19-es válogatott a tervek szerint még egy összetartáson vesz majd részt, mielőtt elutazik az Eb-selejtezőkre Szerbiába, ahol május 12. és 17. között a házigazdákon kívül Ausztriával és Finnországgal mérkőzik meg. 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu