Tőzsér Dániel lett a válogatott bűnbakja

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 23. 15:53
INTERJÚ. Tőzsér Dániel egyre inkább kezdi megtalálni a számítását Belgiumban, a Genk együttesében, ám reménykedik benne, ez még messze nem a végállomást jelenti külföldi karrierjében, és egyszer egy topligában is bizonyíthat majd. A labdarúgó a SportHiradó.hu-nak elmondta: reméli, rövidesen a válogatottba is sikerül visszaverekednie magát. Ígéri, rajta nem múlik semmi, és a pályán is bizonyítja majd, szüksége van rá a nemzeti együttesnek.


A középpályás a válogatott kapcsán elárulta, meglátása szerint nem csupán hiú ábránd a világbajnokságra való kijutás, ám ehhez kötelező feladat Albániával és Máltával is elbánnunk tavasszal, hogy a folytatásban már valódi ki-ki mérkőzéseken dőljön el a továbbjutás sorsa.


Erwin Koeman jelenleg európai körúton van, és igyekszik felmérni, kiket érdemes tesztelni a februári, Izrael elleni találkozón, és kik azok, akiknek bizalmat szavaz az Albánia és a Málta elleni világbajnoki selejtezőn. Genk szerepel a kapitány térképén?
– Nem tudom, hogy tervezi-e, hogy személyesen is megnézi valamelyik mérkőzésünket, de úgy értesültem, korábban többször is ott volt a csapat hazai találkozóján. Az utóbbi hónapokban nem beszéltem vele, ám nem is kívánok beleszólni a munkájába. Biztosra veszem, hogy az általa legjobbnak vélt kerettel száll harcba, és mivel a válogatott eredményeivel neki kell elsősorban elszámolnia, ezért az ő hatáskörébe tartozik, hogy ütőképes válogatottat rakjon össze a selejtezősorozatra.

Mit gondol, minek tudható be, hogy az utóbbi időben mellőzik a válogatottnál?
– Volt egy rosszabbul sikerült mérkőzés, amely után engem neveztek meg bűnbaknak, és valóságos médiahadjárat indult a további szerepeltetésem ellen. Pontosan tudom, hogy mi állt a háttérben, de erről nem hiszem, hogy most kellene beszélnem. Igaz, azóta én is bajlódtam sérüléssel, valamint a klubcsapatomban sem nyújtottam a tőlem elvárt teljesítményt, tehát egy összetett kérdéskörről beszéltünk, de én bármikor készen állok arra, hogy ismét képviseljem a nemzeti színeket. Mint korábban említettem, bármikor örömmel állok a mindenkori szövetségi kapitány rendelkezésére, ezért pedig minden áldozatra kész vagyok.

Hogyan ítéli meg a válogatott esélyeit, ott lehetünk a 2010-es világversenyen? Nem korai, hogy már sokan továbbjutást rebesgetnek, jóllehet még nagyon messze vagyunk a végétől, és rengeteg kemény ütközet vár ránk?
– Ezt a csapatot képesnek tartom a bravúrra. Természetesen a válogatott több játékosával tartom a kapcsolatot, és nekik is azt a véleményük, jó úton haladunk afelé, hogy hatalmas meglepetést okozzunk. Az eddigi eredményeinkre büszkék lehetünk, és figyelembe véve azt, hogy Portugália már többször is botlott, nem csupán hurráoptimizmusról van szó. Most azonban az előttünk álló két mérkőzésre, az Albánia és a Málta elleni összecsapásra kell összpontosítanunk, amelyeken irgalmatlan nehéz lesz begyűjteni a győzelmet. Vért fogunk izzadni, de megszokhattuk, a mai világban senki sem adja könnyen a bőrét.

Erwin Koeman márciusban kénytelen lesz nélkülözni Juhász Rolandot eltiltás miatt. Ön szerint ki tudná megfelelően pótolni a védelem közepén a Gyepes Gábor-Tímár Krisztián-Vaskó Tamás hármasból?
– A kapitány dolga, hogy megnevezze azt a játékost, aki Rolandot helyettesíti majd, ám nem kétlem, mind a hárman megállnák a helyüket a válogatott védelmében. Rendkívül erős a keretünk, így nem hiszem, hogy egy-egy labdarúgó kiesése döntően befolyásolná a csapat szereplését. Én nagyon drukkolok majd nekik, akármilyen formában is legyek jelen a mérkőzéseken.

A Genk a belga bajnokság féltávjánál a hatodik helyen áll a bajnokságban, és mindössze három pontra van a dobogótól. A szezonkezdés előtt elfogadta volna a jelenlegi pozíciót?
– A rajt előtt a nemzetközi kupaszereplést érő helyek valamelyikét céloztuk meg, és minden jel arra mutat, nem kell ezen módosítanunk, sőt! Közvetlenül az élboly mögött toporgunk, és még bőven van lehetőségünk feljebb tornászni magunkat. A formánk mindenesetre bizakodásra adhat okot.

A téli átigazolási időszakban bekövetkezett változások kedvezően vagy inkább negatívan érintették a csapatot?
– A kapusposzton némileg meggyengültünk, ugyanis Logan Baillyt nem sikerült megtartanunk, ő a Mönchengladbachban folytatja pályafutását. Ennek ellenére bízom benne, ez cseppet sem látszik majd meg a folytatásban, és a helyettesek feledtetni tudják a hiányát. A többi csapatrészünkön minőségi játékosokkal tudtunk erősíteni, így minden feltétel adott ahhoz, hogy a bajnokság végén ne kelljen szégyenkeznünk, ha rápillantunk a tabellára.

Mondhatjuk azt, hogy megtalálta a számítását Belgiumban, és gond nélkül sikerült beilleszkednie?
– Kezdetben persze akadtak nehézségek, de egyre inkább kezdek játékba lendülni, és immáron a megfelelő poszton számítanak rám. Még Magyarországon is sokan úgy gondolnak rám, mint akinek elsődleges feladata a támadások segítése, ám én inkább a védekező középpályás szerepkörében érzem jól magam, itt tudok kiemelkedő teljesítményt nyújtani. A góllövés terén is igyekszem hasznos tagja lenni a csapatomnak, ebben a szezonban már kétszer is beköszöntem, és a gólpasszokkal sem maradtam adós.

Feltételezem, még nem mondott le arról, hogy egy komolyabb bajnokságban is letegye a névjegyét. Van esetleg konkrét elképzelése a talán nem is olyan távoli jövőről?
– Nekem is, mint minden játékosnak, nagy álmom, hogy topligában is megmutathassam magam, de ahhoz előbb itt kell megállnom a helyem. Azt sem szabad elfelejtenünk, még csak huszonnégy éves vagyok, így bőven van időm és lehetőségem arra, hogy egy szinttel feljebb lépjek. Minden labdarúgónak hatalmas megtiszteltetés, ha felhúzhatja magára a címeres mezt, így arról sem mondtam le, hogy minél előbb visszaverekedjem magam a válogatottba, és bár a közelmúltban sajnos nem tudtam bekerülni a keretbe, kemény munkával és kellő alázattal nem reménytelen a helyzet.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu