Továbbra is bevehetetlen Bordeaux vára

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 24. 23:11
A francia labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának vasárnap esti zárótalálkozóján odahaza nyert 2-0-ra a Bordeaux, amely az egyik újoncot, a Nantes-ot fektette két vállra. A hatpontos Girondins ezzel tartja a lépést az éllovas Marseille-Lyon kettőssel.


Egyet az elején, egyet pedig a végén. A Bordeaux 2-0-ra nyert a Nantes ellen, a mérkőzés 5. percében Fernando Cavenaghi tizenegyesgóllal juttatta vezetéshez övéit, a csereember Fernando pedig a 86. minutumban tette biztossá a "borosok" sikerét a harmadik fordulóban.

 

A Bordeaux ezzel megszerezte idénybeli második hazai győzelmét, s hat pontjával a harmadik pozícióban várja a folytatást.

 

Hamar feledtette hát a szokásosan sötétkék mezben fellépő pályaválasztó a múlt heti, Paris Saint-Germain-től elszenvedett 1-0-ás dugót, a hazai pálya egyelőre valóban nagy segítség Laurent Blanc világbajnok vezetőedző legénységének.

 

Az első félidőben, vezetése után tovább növelhette volna előnyét a vendéglátó, de az ex-Manchester United játékos, David Bellion kapu mellé fejelt. A Nantes-ban Claudiu Keserű próbálkozott leginkább, a 18. percben egyenlíthetett is volna, lövése csak centikkel kerülte el Ramé kapuját.

 

A másik ketrec előtt Heurtebis is megmutatta, mit tud, a félidő vége előtt nem sokkal hatalmas bravúrral ütötte ki a rendkívül aktív Bellion próbálkozását.

 

Fordulás után sem fordult a kocka, mi több, Yoan Gouffran duplázhatta volna meg csapata előnyét, csakhogy a Heurtebisszel megvívott egy az egyben csatáját a kapus nyerte meg.

 

Blanc a második játékrész felénél áttért a 4-2-3-1-es rendszerre, lehozta Cavenaghit és mint később kiderült, góllövő helyére góllövőt küldött, vagy ha úgy tetszik, Fernando helyett Fernandót.

 

A brazil középpályás ezt követően még melléfejelt, a 86. percben viszont már a hálóba bólintott. A 2-0-ás végeredmény még így is a vendégekre nézve tekinthető hízelgőnek.

 

A Bordeaux ezzel harmadik, a Nantes pedig a Lille-lel karöltve sereghajtó a húszcsapatos bajnokságban.

 

FRANCIA LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG, 3. FORDULÓ:
Bordeaux - Nantes 2-0 (1-0)
Gólszerző: Cavenaghi (5., 11-esből), Fernando (86.)
Korábban játszották:
Rennes - Lille 2-1 (0-1)
Gólszerző: Cheyrou (90.), Sow (94.), ill. Cabaye (34.)
Auxerre - Nice 0-1 (0-1)
Gólszerző: Yahia (29.)
Szombati mérkőzések:

Valenciennes – Lorient 3-1

Gólszerző: Pujol (2.), Audel (32.), Pieroni (89.), ill. Gameiro (52.)

Nancy – Toulouse 0-0

Monaco – Caen 1-1 (0-0)

Gólszerző: Nimani (53.), ill. (Leko 75., – öngól)

Le Mans – St. Etienne 1-0 (1-0)

Gólszerző: Helstad (38.)

Socheaux – Paris Saint-Germain 1-1 (0-0)

Gólszerző: Erding (49., – 11-esből), ill. Sessegon (62.)

Le Havre – Marseille 0-1 (0-0)

Gólszerző: Zenden (55.)

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu