Történelmi Messi-tett, APOEL-csoda

Szerző: N.K.Létrehozva: 2012. március 7. 23:28
VIDEÓK! Sosem fordult még elő, hogy egy Bajnokok Ligája-összecsapáson valaki ötször legyen eredményes. Lionel Messi pontosan ennyiszer volt eredményes, az argentin vezérletével a Barcelona 7-1-re legyőzte a Leverkusent és természetesen bejutott a negyeddöntőbe. A katalánok pillanatnyi esélyt nem adtak az ellenfélnek. A Barca rekordgyőzelmet aratott a torna egyenes kieséses szakaszában. Az APOEL Nikoszia is csodát tett azzal, hogy tizenegyesekkel végül kiütötte a Lyont!!!


 

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

barcelona-leverkusen  7-1 (2-0)

Barcelona, Nou Camp, vezette: Svein Oddvar Moen (norvég).

barcelona: Valdés - Alves, Piqué, Mascherano, Adriano (Muniesa, 63.) - Busquets - Xavi (Keita, 53.), Fabregas - Pedro, Iniesta (Tello, 53.) - Messi. Vezetőedző: Josep Guardiola.

Kispad: Pinto (kapus), Muniesa, Bartra, Sergi Roberto, Keita, Cuenca, Tello.

LEVERKUSEN: Leno - Reinartz, Schwaab, Toprak, Kadlec - L. Bender (Schürrle, 55.), Rolfes - Castro, Renato Augusto (Oczipka, 67.) - Kiessling, Derdiyok (Bellarabi, 55.). Vezetőedző: Robin Dutt.

Kispad: Giefer (kapus), Oczipka, M. Friedrich, Zenga, Ortega, Bellarabi, Schürrle.

Gólszerző: Messi (25., 42., 49., 58., 84.), Tello (55, 62.), ill. Bellarabi (90.)

Sárga lap: Rolfes (12.), Castro (44.)

TOVÁBBJUTOTT: a Barcelona, 10-2-vel.



A Milan és a Benfica után harmadikként a Barcelona is bejutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában, s bár mindenki erre számított, a katalánok így is tartogattak meglepetést a futball szerelmesei számára.

Lionel Messi kipihente magát, hiszen eltiltás miatt nem játszott a Sporting Gijón elleni múlt hétvégi bajnokin. Nos, mondhatni, ez meg is látszott a játékán. Frissen, nagy kedvvel futballozott az ördöngös argentin.

Mindennek a Leverkusen itta meg a levét. Már a félidőben kettőnél járt a háromszoros aranylabdás, amit a fordulás után szűk negyedóra alatt megduplázott. A fiatal Tello is beállt, s ha már ott volt, "belelőtt" a klasszikus mesternégyesbe.

Valószínűleg ezt senki sem bánta, ők ketten a későbbiekben egy-egy újabb dugóval jelezték, a harmónia az úr a csapaton belül. A végére egy nem akármilyen német gól érkezett, de Robin Dutt így is kényszeredett mosollyal az arcán ment gratulálni Guardiolának.

Messi teljesítménye egyedülálló a maga nemében (ötöt még senki nem lőtt egy BL-mérkőzésen), a dél-amerikai 64. BL-meccsén 49. találatát is behúzta. A címvédő az első, amely ilyen arányban múlja felül vetélytársát. Csúcs csúcs hátán.

A találkozó összefoglalóját ide kattintva nézheted meg!

A másik meccsen:

APOEL Nikoszia-Lyon 1-0 (Manduca 9., kiállítva: Manduca 116.) 11-esekkel: 4-3

Továbbjutott: az APOEL, 1-1-gyel, tizenegyesekkel.

Vége, kettőt fogott a ciprusi kapus (Lacazette és Bastos rontott), az APOEL is a legjobb nyolc közé jutott. Csoda Cipruson!

A találkozó összefoglalóját ide kattintva nézheted meg!

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:

93. Vége a találkozónak! A Barcelona és Messi gálázott! 7-1!

90. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Bellarabi kényszerítőzött Kiesslinggel, majd a visszakapott labdát 10 méterről, balról gyönyörűen rúgta jobbal a kapu tulsó oldalába. Megvan a németek becsületgólja! 7-1!

89. Tello lőtt egy az egyben, 14 méterről, középről a kapusba. Mekkora helyzet!

84. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! Messi nézte meg a sarkot, majd a 16-os vonaláról, középről a jobb alsóba tekert. Ilyen még nem volt - az argentin az első, aki 5 gólt lő egy BL-meccsen! 7-0!

81. Keita fejelt 9 méterről nem sokkal fölé egy szöglet után.

78. Úúú! Pedro lőtt be kapu elé jobbról, a becsúszó Keita az ötösnél centikkel maradt le a labdáról.

67. Leverkusen-csere: Oczipka be, Renato Augusto le.

63. Barca-csere: Muniesa be, Adriano le.

62. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLL! Tello ugyanonnan, csak egy picivel messzebről talál be. Szegény kapus beleért, de nem tehetett semmit. Már 6-0!

58. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! Messiiii! A védőkről kapu felé pattant a labda, Leno beleütött, de a kipattanót Messi éles szögből, balról a kapuba pöccintette. A hosszú oldali kapufáról csorgott be a labda a hálóba. 5-0!

55. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!! Tello első labdaérintéséből gólt lő: 7 méterről, balról a hosszú alsóba, ahogy kell! 4-0!

55. Kettős Leverkusen-csere: Schürrle és Bellarabi be, Bender és Derdiyok le.

54. Úúúúúú! Derdiyok pörgetett az alapvonaltól (!) a túlsó sarok mellé! A labda a gólvonal előtt suhant át a másik oldalra.

53. Kettős Barca-csere: Tello be, Iniesta le, illetve Keita be, Xavi le.

49. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! Hasonlóan az elsőhöz, csak most egy kicsit kijjebbről, jobbról és szorongatott helyzetből. Az argentin 13 méterről emelt a hosszúba. Messi-tripla! 3-0!

46. Folytatják.

Az első félidei statisztika

45+2. Vége a félidőnek! Egyelőre Messi-dupla! 2-0!

44. Castro-sárga. Felrúgta Iniestát.

42. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! Iniesta adott a jobb oldalon felfutó Messihez, aki befelé cselezte magát és 14 méterről a jobb alsóba bombázott. 2-0!

34. Xavi durrantott 21 méterről, középről fölé.

25. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLL! Messi kapott remek ütemű labdát a leshatáron Xavitól, elgyalogolt a kapuig, majd kissé balról, 13 méterről a kapus mellett a hálóba emelt. 1-0!

24. Úúúú! Xavi lőtte be balról élesen a szabadrúgást, Piqué az ötös előterében belecsúsztatott, de Leno nagy refleksszel kiütötte a golyót.

13. Xavi csavarta 24 méterről, középről nem sokkal fölé a szabadrúgást.

12. Rolfes-sárga. Iniestát húzta vissza.

11. Úúúú! Előbb Messi vette át mesterien a labdát, jobbkötőből, 8 méterről egyből lőtt. A kapusról elé pattanó labdát még középre pöccintette, ám Pedro újrázásába beleléptek. Az első komoly hazai helyzet.

APOEL-LYON: Vezetnek a hazaiak! Jobbról érkezett kapu elé laposan a labda, az ötös bal sarkánál Manduca jó helyen volt és becsúszva, 4 méterről a hálóba továbbított. Kiegyenlítette hátrányát a ciprusi csapat! 1-0!

6. Messi szabadrúgása szállt kapu fölé a tizenhatos bal csücskétől.

A hazaiak a megszokott gránátvörös-kék garnitúrában, a látogatók tiszta fehérben futballoznak.

1. A vendégek kezdtek.

Bloggerünk szintén tippelt a meccsre, sőt, az APOEL-Lyon találkozóra is. Katt ide!

A hangulatra megint nem lehet panasz

ELŐZETES:

Kicsit úgy tűnik, a gyógyszergyáriak feladták a Bajnokok Ligáját. Erejüket ugyanis a bajnokságra csoportosították át, ezt bizonyítja, hogy a múlt hétvégén 2-0-ra legyőzték a Bayern Münchent. A Barcelona az eltiltott Lionel Messi nélkül is könnyedén átlépett (3-1) a Sporting Gijón együttesén.

A címvédő az izomszakadást szenvedett Alexis Sánchez nélkül lép pályára a németek ellen, míg a kisebb rúgást kapott Thiago és az ágyékával bajlódó Eric Abidal szereplése is erősen kérdéses. Carles Puyol visszatérhet a védelembe, a legutóbb pihentetett csapatkapitány a már említett Lionel Messivel és a szintén eltiltását letöltött Sergio Busquetscel egyetemben Pep Guardiola rendelkezésére áll.

Robin Duttnak le kell mondania Sidney Samről, Michael Ballackról, valamint Tranquillo Barnettáról, de Vedran Corluka játékára sem vehetnek mérget a drukkerek. Eren Derdiyok egy hónapos lábfejsérülés után talán kezdhet, a Bayern elleni második félidőben már szerepet kapott a svájci zseni.

A Barcelona legutóbb az 1998-1999-es Bajnokok Ligája-idényben kapott ki utoljára odahaza német ellenféltől, akkor a már emlegetett Bayern verte meg a csoportkörben. A félelmetes statisztika azonban nem ez, hanem, hogy Messiék legutóbbi 49 (!) tétmeccsükön nem szenvedtek vereséget a Nou Camp falai között (utoljára 2010 szeptemberében kaptak ki a gránátvörös-kékek).

Ehhez jön hozzá, hogy a Leverkusen utolsó tizenkét idegenbeli BL-fellépésén nyeretlen maradt. Plusz, hogy a Bayer 11 bekapott góljával a legjobb tizenhat mezőnyében a leggyengébb védelemre támaszkodik. A németek a bajnokságban jelenleg hárommeccses győzelmi szériát tudhatnak magukénak.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu