Tomasson: Ott leszünk Dél-Afrikában!

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 5. 16:24
A futball szerelmeseinek aligha kell bemutatnunk Jon Dahl Tomassont. A magyarok elleni világbajnoki selejtezőre készülő dán válogatott gólfelelőse még nem épült fel teljesen a sérüléséből, továbbra is kétséges, pályára léphet-e szombaton. A SportHirado.hu-nak adott interjújában jelenlegi állapotáról, a magyarokról, a dán továbbjutási esélyekről, illetve Erwin és Ronald Koemanról is beszélt.


 

- Sérüléssel bajlódik, csütörtök délután mégis részt vett csapata edzésén. Igaz, társaitól külön gyakorolt. Érez még fájdalmat?

 

- Hogy érzek-e fájdalmat? Hát persze, sajog mindenem. De harminckét éves vagyok, ebben a korban ez már természetes. A viccet félretéve tényleg nem vagyok a topon, de péntek délután már együtt tréningezek a keret többi tagjával. A váltakozó iramú futással és a sprintekkel talán nem lesz gond, a labdás gyakorlatok többségét is elvégzem.

 

- És játszik szombaton?

 

- A szövetségi kapitányt nem Jon Dahl Tomassonnak, hanem Morten Olsennek hívják, ő dönti el, kik lépnek pályára. Pillanatnyilag nem látok reális esélyt arra, hogy helyet kapjak a kezdőcsapatban, valószínűbb, hogy a második félidőben állok be csereként. Ha a mester úgy határoz, hogy csatasorba küld, akkor készen állok. Nem fogok panaszkodni, hogy itt fáj, ott fáj, hanem teszem, amit tennem kell.

 

- Dánia negyeddöntős volt a 2004-es Európa-bajnokságon, a 2006-os vb-re és a 2008-as Eb-re viszont ki sem jutott. Ott lesznek 2010-ben, Dél-Afrikában?

 

- Ott leszünk. Legalább is merem remélni. Első ránézésre a portugálok és a svédek tűnnek a legerősebbnek, de akár mi dánok, vagy maguk magyarok is elcsíphetik a továbbjutást érő első két hely valamelyikét. Nemhogy egy esetleges hullámvölgy, még egy-két váratlan fiaskó sem férhet bele. Végzetes lehet.

 

- A váratlan fiaskó kategóriába sorolná, ha pont nélkül távoznának Budapestről?

 

- Feltétlenül. Komoly játékerőt képvisel a ránk váró ellenfél, mi mégis nyerni akarunk. Egyre jobbak a magyarok, szemmel látható a fejlődésük. Kielemeztük a felkészülési meccseiken készült videó-felvételeket, más ez a csapat, mint a két-három évvel ezelőtti. Fizikálisan, taktikailag és technikailag is előreléptek, látszik Erwin Koeman keze nyoma.

 

- Esetleg személyesen is ismeri a kapitányunkat?

 

- Nem, Erwint nem, az öccsét, Ronaldot viszont annál inkább. Több holland klubnál is edzősködött, én pedig pályafutásom jelentős részét az Eredivisie-ben töltöttem. Így lépten-nyomon egymásba botlottunk. A Koeman-családban értenek a futballhoz. Játékosként Ronald ugyan többre vitte, de edzőként Erwin legalább olyan jó.

 

- A magyarok játékát elemezve mire hívta fel leginkább a figyelmet Morten Olsen?

 

- Arra, hogy a magyar válogatott egyik pillanatról a másikra egy mérkőzésen belül is képes szerkezetváltásra. A négy-öt-egyes, a négy-négy-kettes, és a négy-három-hármas formációt cserélgeti Koeman, erre megfelelően kell reagálnunk. De leginkább annak örülnék, ha mi járnánk mindig egy lépéssel előrébb. Azt még nem tudom, egyénileg mennyit tehetek a csapat sikeréért szombaton, jövő szerdára viszont teljesen rendbe jövök, így a portugálok ellen mindenképpen ott leszek.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu