Távozik Liverpoolból a rutinos védő

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 4. 16:35
Tíz év után távozik a Liverpool labdarúgócsapatától Sami Hyypiä. A veterán finn hátvéd az utóbbi időben kevés lehetőséget kap Rafael Beniteztől, és a következő két szezont a Leverkusenben tölti majd.


Évekig alapembere volt a Liverpool védelmének Sami Hyypiä, de a finn védő az utóbbi időszakban kevés játéklehetőséget kapott edzőjétől. Sokan úgy gondolták, hogy visszavonul, de a hórihorgas futballista a folytatás mellett döntött.

Igaz, az utolsó éveket már nem a Mersey partján tölti a 35 éves középhátvéd, aki 2011. június 30-ig kötelezte el magát a Bayer Leverkusenhez. A gyógyszergyáriak ingyen szerezték meg a játékjogát.

„Hyypiänek stabilitást kell adnia fiatal csapatunknak” – mondta Rudi Völler klubigazgató. Hyypiä úgy nyilatkozott, örül a lehetőségnek, nagyon pozitív volt a megbeszélés a leverkuseni vezetőkkel. A finn játékos hozzátette, reméli, hogy új klubjával is sikeres lesz.

A 193 centiméter magas futballista 96 alkalommal ölthette fel magára a finn válogatott mezét. Anglia előtt Hollandiában légióskodott, 1995 és 1999 között a Willem II Tilburg védője volt. A Liverpoollal 2005-ben BL-t, 2001-ben UEFA-kupát nyert, valamint mindkét évben európai Szuperkupa-győztes lett. Bajnoki címet nem szerzett, de két FA-kupa- és két Ligakupa-siker is fűződik a nevéhez.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu