Szurkolásban a legjobbak között vagyunk

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 26. 12:39
Ha játékban nem is, szurkolásban már számon tartanak minket. A FIFA hivatalos statisztikája szerint Magyarország a szervezet 203 tagországa között a 31. helyen végzett a tavaly ősszel véget ért világbajnoki selejtező-sorozat mérkőzéseinek átlagos nézőszámát tekintve. Egészen pontosan átlagban 30 711 szurkoló láttam Erwin Koeman együttesének egy-egy mérkőzését.


Jelentős a fejlődés a néhány évvel ezelőttihez képest. Négy esztendeje például átlagban mindössze 11 200-an, a legutóbbi Eb-selejtező idején pedig csak 13 116-an voltak kíváncsiak legjobbjaink szereplésére. 

A több mit harmincezres számmal egyébként kilenc olyan országot is megelőztünk, amelynek csapata ott lesz a nyári dél-afrikai világbajnokságon.

A különleges "verseny" győztese az a Mexikó lett, amelynek meccseit esetenként több, mint százezren látták élőben, de országaik lélekszámát tekintve kiemelkedő mutatókkal rendelkeznek e téren is, többek között, a chileiek és a hollandok, hogy csak két vb-résztvevőt említsünk.

Hazánkban ötből háromszor volt teltház a Puskás Ferenc Stadionban. Az utolsó sorsdöntő találkozók előtt a szövetség költségén közel 7000 ezer hellyel kellett bővíteni a lelától befogadóképességét. Egyébként az is mutatja a javulást, hogy 2006-ban csupán hétezren, míg tavaly tavasszal ötször ennyi, 35 ezer szurkoló volt kíváncsi a Málta elleni összecsapásra!

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu