Szentes: A győztes komoly előnybe kerül

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 20. 07:00
Sokak szerint a tavaszi szezon rangadóját vívja majd pénteken 19 órától az Újpest és a Debrecen labdarúgócsapata az NB I 20. fordulójának nyitótalálkozóján. A tabella első két helyén található csapat egy kupacsalódáson is túl van, hiszen a lila-fehéreket az MTK, a hajdúságiakat pedig a Siófok ütötte el a továbbjutástól. Ám mind Szentes Lázár, mind Herczeg András a bajnokságra koncentrál, és a bajnoki cím szempontjából is rendkívül fontosnak ítéli a találkozót.


- Nagyon izgalmas meccs vár ránk – nyilatkozta a SportHirado.hu megkeresésére Herczeg András, a DVSC klubmenedzsere. – A két csapat rivalizálása már régóta tart, és nem csak a bajnokság szempontjából, hanem ezért is fontos, hogy ki győz.

- Mindkét együttes kiesett hétközben a Magyar Kupából, a DVSC-nél mennyire kellett rendet tenni a fejekben, fel kellett-e rázni a csapatot?

- Számunkra nagyon rossz időpontban jött ez a meccs, hiszen rengeteg sérültünk volt. Ráadásul a második csapat játékosaival sem számolhattam, mivel ők már a DEAC-cal szerepeltek a kupában. Igyekszünk magunk mögött hagyni a Siófok elleni meccset, és csak az Újpestre koncentrálunk.

- Mi dönthet a pénteki rangadón?

- Az Újpest nagyon masszív csapat, tele kitűnő játékossal. Mindent a pillanatnyi forma dönthet el, valamint az, hogy ki tud egy váratlant húzni ezen a nagyon fontos meccsen. A sérültjeink közül nem tudom ki lesz hadra fogható, ráadásul a kupameccsen csatlakozott hozzájuk Leandro, most már az ő játéka is kérdéses.

Az Újpest együttese eddig jó teljesítményt nyújtott, ám az MTK kedden váratlanul „belerondított” a győzelmi sorozatba. Szentes Lázár – aki a kiesés után magára vállalta a teljes felelősséget – már az MTK elleni meccset követően is inkább a DVSC-ről beszélt.

„Bár a kiesés mindenkit megviselt, az élet megy tovább, és három nappal a vereség után máris bajnoki rangadó vár ránk. Ezt a kupameccset már magunk mögött kell hagyni."

A szakember hozzátette, hogy az eredmény döntő hatással lesz a bajnokság végkimenetelére, mert bár még tíz meccs következik, a győztes komoly lélektani előnybe kerülhet.

Szentes Lázár kénytelen lesz nélkülözni a Szombathelyen kiállított Simek Pétert, a többiek azonban bevethetőek.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu