Szegény klubot az MLSZ is húzza

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 11. 12:54
Kómás állapotban van Dunaújvárosban a professzionális labdarúgás, de szegény embert még az ág is meghúzta: a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a szervezettel szemben fennálló tartozás miatt 456 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a klubot, illetve fordulónként három pont levonását is kilátásba helyezte, amennyiben a pénzügyi tartozást nem rendezi a határozat jogerőre emelkedéséig.


Az újvárosi csapat a tavaszi szezonnyitó előtt olyan állapotban volt már, hogy mérkőzést sem tud játszani, ám ennek ellenére pályára lépett a Megyeri úton, ahol az Újpesten vendégeként a Ligakupában játszott és szenvedett négygólos (5-1) vereséget. Szerdán a Pécs ellen folytatják szereplésüket: a mérkőzést a kaposvári műfüves pályán rendezik meg, mert az újvárosi pályát nem használják a helyi csapat játékosai, miután annak használatáról a klubvezetőség nem jut egyezségre az önkormányzat illetékeseivel.

„Erről a legújabb fejleményről még nem is hallottam, de boldogabb nem lettem tőle, gondolom majd hamarosan megkapom a hivatalos értesítőt is a döntésről. De erre mondom én azt: könnyű nekik” – mondta a SportHíradó.hu megkeresésére válaszolva Andics József, az újvárosi csapat ügyvezetője.

„Ahelyett, hogy segítenének bennünket és közösen keresnénk valamilyen megoldást, most a nyakunkba kapunk plusz gondot is. Amikor van elég bajunk enélkül is… Elismerjük a tartozásunkat, ami nem egy olyan egetverő össze, nem tagadjuk, és amint lehetőségünk adódik rá, rendezzük is majd. Most viszont jelen pillanatban a szertárosnak sem tudunk fizetést adni, illetve folyamatosan arról egyeztetünk, hogy a csapat a jövőben amatőrként venne részt a bajnokságban. Jelen pillanatban ezt az egy menekülési útvonalat látjuk magunk előtt az életben maradásra.”

„Az átigazolási idény viszont lezárult, az igazolások ügyintézéséhez külön MLSZ-engedélyre lenne szükségünk, nem tudom, ilyen előzmények után mire számíthatunk. Éjjel-nappal dolgozunk a gárda megmentésén, van remény, csak nem értem és nehezen tudom elfogadni, hogy ez rajtunk kívül az önkormányzatnak és a szövetségnek miért nem igazán fontos. Sőt, nemhogy nem fontos és nem segítik ezt, még akadályokat is tesznek elénk.”

„Egy kft. életében mindig van fenn és lenn, most a mi életünkben az utóbbi periódus van, de a pontot még nem kellett kitennünk a történet végére. Nem szeretnénk eljutni odáig, hogy pontlevonás is sújtson bennünket. A városi stadionban nem használhatjuk a pályát, így a játékosaink itt-ott edzene, ahol éppen tudnak. Ilyen az országban nincs, hogy egy vidéki önkormányzat ennyivel ne segítse a helyi csapatot. De tudomásul kellene venni azt is, hogy itt az utánpótlás mellett dolgozó edzők munkát és feladatot, míg a fiatalok előrelépési lehetőséget kapnak, ha megszűnik a felnőtt csapat, akkor majd elmennek a közelben Paksra és Kecskemétre, ahol kifutási lehetőséget látnak maguk előtt. Nem kellene eljutnunk idáig.”
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu