Szalonikiben sem nyert a Manchester City

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 15. 19:48
Nincs idő a sebek nyalogatására, a United elleni szombati városi derbi elbukása után már itt volt az újabb feladat Roberto Mancini legényei előtt. A Manchester City ezúttal az Európa-ligának veselkedett neki, de nem túl nagy sikerrel, lévén egy nagy részt unalmas találkozón gólnélküli döntetlent ért el az európai kupákban hazai pályán negyven éve veretlen Arisz Szaloniki ellen.


 

Egyre nehezebb megérteni Roberto Mancinit és a Manchester Cityt…Természetesen azzal nincs gond, ha az angol futball feltörekvő, horribilis összegekből megerősített együttese az Arsenal, a Chelsea vagy a Manchester United ellen alaposan megszervezett védelemmel és nem a támadásokra épülő taktikával futballozik, de most „csak” az Arisz Szaloniki volt az ellenfél.

Nem becsüljük le a görögöket, de nyilván maguk sem hiszik, hogy a világszerte rettegett együttesek közé tartoznának. Sokatmondó, hogy a City csatársorába jelölt Edin Dzeko vagy Carlos Tevez piaci értéke is felülmúlja az Arisz kezdőtizenegyének összárát. Ehhez képest a manchesteriek alig kerültek a kapu elé, úgy tűnt, Mancininek már a gólnélküli döntetlen is elegendő.

A szalonikiek pedig igazolták, valóban nem tartoznak Európa retteget gárdái közé. Ennek megfelelően rendkívül unalmas és javarészt eseménytelen találkozót láthatott az amúgy roppant lelkes, a pályán történtekkel valószínűleg nem mindig foglalkozó szurkolók. Ha mindvégig a találkozóra összpontosítanak, akkor valószínűleg sokan elaludtak volna a kilencven perc alatt.

A City elérte „célját”, hatalmas lépést tett a továbbjutás felé, még úgy is, hogy ez a meccs sem kerül be a klubtörténet aranylapjaira. Az Arisz pedig amiatt lehet elégedett, hogy legalább hazai pályán nem kapott ki az angol sztárcsapattól, így továbbra is él káprázatos európai kupamérlege, 40 éve (!!!) nem talált legyőzőre saját közönsége előtt.

EURÓPA-LIGA, A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT:
Arisz Szaloniki-Manchester City 0-0 
Szaloniki, v.: Undiano Mallenco (spanyol)
Arisz: Szifakisz - Neto (Castillo 88.), Guiaro, Michel, Lazaridis - Vangeli, Toja, Faty, Prittasz - Bobadilla, (Cesarec 72.) Szakata, vezetőedző: Jannisz Mihalitsziosz
kispad: Vellidisz (kapus), Oriol, Kaznaferisz, Mendrinos, Cesnauskis, Cesarec, Castillo
Manchester City: Hart - Richards, K. Toure, Boateng, Kolarov - Wright-Phillips, (Balotelli 77.) Barry, Y. Toure, Silva - Dzeko, Tévez, menedzser: Roberto Mancini
kispad: Given (kapus), Kompany, Zabaleta, Lescott, Vieira, Jo, Balotelli
Gól:
Sárga lap: Dzeko (77.)
II. FÉLIDŐ:
90+2.: Vége!
90.: Két perc a ráadás.
89.: Kolarov szögletére középen Richards érkezett, de 5 méteres fejese bőven elkerülte a kaput.
88.: Neto le, Castillo be.
85.: Az utóbbi percek ismét eseménytelenül teltek.
77.: Wright-Phillips le, Balotelli be.
77.: Dzeko kapott sárga lapot.
72.: Bobadilla le, Cesarec be.
70.: Dzeko 24 méteres bombája alig kerülte el a kapu bal oldalát.
66.: Toja 20 méteres bombáját ütötte szögletre Hart. Végre mozgalmas a mérkőzés!
63.: Barry remek bal oldali beadását Dzeko 7 méterről csúsztatta kapura, Szifakisz hatalmas bravúrral mentett szögletre.
62.: Toja 15 méteres lövését védte Hart.
59.: Végre valami érdekes. Neto 24 méteres szabadrúgását védte könnyedén Hart.
55.: Semmi sem változott...
50.: Helyzet nélkül telt el a fordulás utáni első öt perc.
46.: Folytatódott az összecsapás.
I. FÉLIDŐ:
45+1.: Szünet!
45.: Egy perc a ráadás.
39.: Neto 18 méteres, jól eltekert szabadrúgása alig kerülte el a kapu jobb oldalát.
35.: A közönség nem zavartatja magát, lengenek a zászlók, zeng az ének, pedig az Arisz gyengécske futballal rukkolt elő az első bő félórában...
31.: Barry lőtt 18 méterről, méterekkel eltévesztette a kaput...
25.: Továbbra sem mondhatjuk, hogy egetverő lenne a színvonal Szalonikben, az utóbbi percekben a City támadott, újabb helyzet nélkül.
20.: Az Arisz egyelőre semmilyen veszélyt nem jelent Hart kapujára, pedig egyáltalán nem nyomasztó a City mezőnyfölénye.
15.: Kolarov passzolt középre, a labda Dzeko elé került, a csatár 7 méteres lövését elképesztő bravúrral védte Szifakisz.
12.: A City szöglete előtt Yaya Tourét és Kolarovot is lézerezték a hazai szurkolók.  Ennyit a sportszerű szurkolásról... 
9.: Az első igazán veszélyes lövést Silva eresztette meg, 20 méteres próbálkozását Szifakisz kiütötte.
5.: A közönség rendkívül lelkes, de egyelőre nem igazán érdekes eseményt.
1.: Elkezdődött a mérkőzés.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu