Svéd ellenfelet kapott a Loki és a Hali

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 22. 14:23
A svéd bajnok Kalmarral mérkőzik meg a Debrecen a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében. A párharc első felvonását rendezik Magyarországon, ami semmiképpen sem a Loki malmára hajtja a vizet. A Haladás az Irtisz Pavlodarral találkozik az Európa-liga selejtezőjének első körében, továbbjutása esetén az Elfsborggal játszik. Az Újpest a Steauával csap össze.


Egyik szemünk sír, a másik nevet, mert bár a svéd bajnok ellen senki sem mehet biztosra – hát még egy magyar csapat! –, ennél sokkal rosszabbul is járhatott volna a Debrecen.

A Loki nem szerepelt a kiemeltek között, így akár a Köbenhavnnal, a Partizannal, a Dinamo Zagrebbel vagy éppen a Wislával, de litván, finn vagy izlandi ellenféllel is megmérkőzhetett volna.

A Kalmarral közel azonos eséllyel pályázik a Debrecen a továbbjutásra, ám intő jel lehet a hajdúságiaknak, hogy amikor a Bajnokok Ligájában legutóbb svéd csapattal találkoztak, akkor ők húzták a rövidebbet: az Elfsborg ellen 2007-ben 1-0-s összesítéssel vérzett el a magyar bajnok.

Mostani ellenfele szintén nem vonultatja fel világklasszisok egész sorát: elsősorban hazai játékosok képviselik a klubot, közülük is Rasmus Elmre érdemes leginkább felhívni a figyelmet. A svéd futballisták mellett a brazilok képviseltetik magukat nagy számban a keretben, belőlük négy is akad. Az idegenlégiósok sora egy grúz és egy nigériai vendégmunkással teljes.

A második kör első felvonásait július 14-15-én rendezik, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

Nehéz sorsolás az Európa-ligában
Az Újpest az egyik lehető legnehezebb ellenfelet kapta a selejtező második körében, a BL-ben is gyakran megforduló Steaua Bucuresti látogat hazánkba. Az első meccset a román fővárosban, a másodikat a Szusza Ferenc-stadionban rendezik.
Az Elfsborg 2007-ben egy magyar csapatot, a Debrecent már megleckéztette. a Bajnokok Ligájában. Ezúttal a Haladással találkozik, amennyiben a szombathelyi zöld-fehérek túljutnak az Irtiszen az első körben. A kazah túrák mindegyik, térképen is európai együttest próbára teszik, a Hali ráadásul a visszavágóra utazik a távoli Pavlodarba.
"Finoman fogalmazva, nem örülök a sorsolásnak - nyilatkozta Csertői Aurél a nyugat.hu-nak. - A lehető legrosszabbat, a legmesszebb lévő csapatot húztuk. Természetesen én is egy nyugati gárdát szerettem volna ellenfélnek, hiszen ki akar hatezer kilométert utazni? Igazából sok mindent nem tudok róluk, mindössze annyit, hogy többször is megnyerték már hazájuk bajnokságát. Most informálódunk, egyeztetünk. Gazdag csapatról van szó, több légiós is játszik náluk. Két évvel ezelőtt a Vidivel is jártam már Kazahsztánban. Egy biztos, remek körülmények vannak Ázsiában" – mondta Csertői.
EURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR:
Haladás-Irtisz (július 2.)
Irtisz-Haladás (július 9.)
2. SELEJTEZŐKÖR:
Elfsborg-Haladás/Irtisz, Steaua Bucuresti-Újpest (július 16.)
Haladás/Irtisz-Elfsborg, Újpest-Steaua Bucuresti (július 23.)
BAJNOKOK LIGÁJA:
1. SELEJTEZŐKÖR:
Sant Julia-Tre Fiori
Hibernians-Mogren
2. SELEJTEZŐKÖR:
DEBRECEN-KALMAR
Tirana-Stabaek
WIT Georgia-Maribor
EB/Steymur-APOEL Nicosia
Köbenhavn-Hibernians/Mogren
Makedonija Skopje-BATE Boriszov
FH-Aktobe
Pjunyik Jereván-Dinamo Zagreb
Ventspils-Dudelange
Ekranas-Baku
RB Salzburg-Bohemians Dublin
Zrinjski-Slovan Bratislava
Inter Turku-Seriff
Rhyl-Partizan Belgrád
Wisla Kraków-Levadia
Levszki Szófia-Sant Julia/Tre Fiori
Makkabi Haifa-Glentoran
 
A második kör első meccseit július 14-15-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu