Supkáról és a Hajdukról pletykálnak

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 30. 14:27
A legutóbb a zalaegerszegi labdarúgócsapatot irányító Supka Attila jelenleg arra vár, hogy konkrétabb megkeresések is eljussanak hozzá, de tapogatózó megbeszélések már történtek az elmúlt hetekben. Sőt, horvát újságírók megkérdezték, vállalná-e a Hajduk Split irányítását, hiszen nem felejtették el, három évvel ezelőtt a Debrecent fényes kettős diadalra vezetette a Bajnokok Ligája-selejtezőjében a splitiek ellen.


 

„Elsősorban külföldről kerestek, de konkrét ajánlatot még nem kaptam. Lassan befejeződik az őszi idény a bajnokságokban, utána várható, hogy bizonyos csapatoknál átalakítják a szakmai stábokat” – mondta a SportHirado.hu megkeresésére a tréner.

Supka Attila három héttel ezelőtt távozott a zalaegerszegi együttestől, előtte dolgozott a Honvédnál. Legnagyobb sikereit Debrecenben érte el, kétszer is bajnok lett az együttes. Három évvel ezelőtt a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában a Hajduk Splittel került össze a hajdúsági együttes, hazai pályán 3-0-ra, idegenben 5-0-ra diadalmaskodott.

Utóbbi eredménysor apropóján horvátországi üdülése során a helyi újságírók azzal keresték meg, hogy alkalom adtán vállalná-e a Hajduk Split dirigálását.

„Korábbi játékosomon, Sandro Tomicon keresztül érdeklődtek. Megtisztelő volt a beszélgetés, de semmilyen konkrétum nem hangzott el” – jegyezte meg Supka.

Az edző szavait horvát újságok is jelentős terjedelemben idézték.

„Pályafutásom legnagyobb győzelme volt a Hajdukkal szembeni kettős siker, most viszont valóban várom a kedvező munkalehetőséget, hiszen jelenleg nem dolgozom."

Ehhez persze hozzátartozik, hogy a horvát sajtó is tudja, nemrég állították fel a ZTE FC kispadjáról, s adódott a kérdés, elfogadná-e a Hajduk nem éppen kényelmes kispadját.

"Miért is ne? Nagy kihívás lenne számomra a splitieknél végezhető munka, de bármely horvát ajánlat megtisztelő lenne számomra. A horvát labdarúgásnak nagy tradíciói vannak, s nem lenne ellenemre futballjukban dolgozni."

A Hajduk Split jelenleg a harmadik helyen áll a horvát pontvadászatban, igaz egy mérkőzéssel többet játszott, mint a három ponttal előtte álló listavezető Dinamo Zagreb.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu