Stanislav Sesták visszaadta a reményeket

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 16. 14:42
Szlovákia labdarúgó-válogatottja miután szerdán 2-1-re legyőzte Lengyelországot, vb-selejtező csoportjának élére került. Ráadásul nem is akármilyen módon jött össze a győzelem, hiszen a VfL Bochum légiósa Stanislav Sesták a találkozó hajrájában másfél percen belül fordított a lengyel nemzeti együttes ellen.


A szlovákok eddig remek szereplésében nagy szerepet játszik az úgymond csodatevő tréner, Vladimír Weiss, aki a klubfutball után a nemzeti csapat élén is maradandót alkothat, és kivezeti Róbert Vittekéket első világbajnokságukra.

Weiss referenciája mindenesetre nem volt rossz a nemzeti együttesnél való munkavállalása előtt, hiszen 2005-ben az Artmedia Bratislavával megjárta már a Bajnokok Ligája csoportkörét.

A mostani győzelem után - mely egyben a harmadik volt a hármas számú európai csoportban -, így nyilatkozott a szövetségi kapitány: „Természetesen remek érzés, hogy ilyen jól állunk jelen pillanatban, de ebből messzemenő következtetést nem szabad levonni. Bár, ha hozzáveszem, hogy a selejtezők előtt sokan semmi esélyt sem adtak nekünk, ahhoz képest tényleg nem állunk rosszul."

No, igen, ez érdekes felvetés, de talán helyesebb úgy fogalmazni, a szlovákok ellenfelei azért korántsem világverő alakulatok. Mikor, ha nem most sikerülhetne a továbbjutás északi szomszédunknak, hiszen valljuk meg, jelen pillanatban az örök rivális csehek csak árnyékai korábbi önmaguknak, Lengyelország pedig nem több egy masszív középszintű legénységnél.

Szlovénia szintén a szláv különítményt gazdagítja, s jelenkori betájolása alapján eddigi szereplése nem rossz. A csapat egyik legjobb játékosa, a csatár Milivoje Novakovics több szlovák labdrúgóhoz hasonlóan a Bundesligában „nőtte ki" magát.

De mely szlovák futballisták is szereztek hírnevet a német élvonalban? Nos, korábban Marek Mintál és Róbert Vittek jártak hasonló cipőben, most pedig Stanislav Sesták, a Bochum futballistája az aktuális sztár.

Utóbbi tavaly 13 találatig jutott a Bundesligában, most a lengyelek ellen pedig a 85., 86. percben duplázott. A támadó érthetően boldog volt a mérkőzés után.

„Véleményem szerint a szerda esti találkozó hősei, mindazok, akik együttesünkben a pályán voltak. Hogy én dupláztam kiélezett helyzetben? Nos, jókor voltam jó helyen!" – szerénykedett a 22-szeres válogatott labdarúgó.    


 

 
SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Ki nyeri a 2010-es labdarúgó-világbajnokságot?
Hollandia 29.4%
 
Spanyolország 70.6%
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu