Sousa tudja, de titkolja a Graz gyengéit

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 11. 18:36
A Szuperkupa-győzelem fontos állomás volt a Videoton életében, de innentől kezdve mindenki teljes idegszálával a Sturm Graz elleni BL-selejtezőre összepontosít – hangoztatta Paulo Sousa, a fehérváriak portugál vezetőedzője a klub fennállásának egyik legfontosabbnak beharangozott összecsapása előtt.


„Nem volt túlságosan sok időnk a felkészülésre, hiszen a Kecskemét elleni tétmérkőzés után szerdán újabb erőpróba vár a labdarúgóimra – vágott bele Paulo Sousa felvezetőjében.

„Téved azonban, aki azt hiszi: bármiféle hátrányban lennénk emiatt, így is kőkemény ellenfelei leszünk az osztrák csapatnak. Akiket az idő rövidsége ellenére is sikerült feltérképeznünk, több összecsapásukat láttuk élőben, így tisztában vagyunk vele, mire számíthatunk. A Graz gyengéire azonban nem hívnám fel előre a figyelmet, elég, ha az öltözőben megosztom ezt a játékosokkal. Azt viszont el kell ismernem, hogy a Sturm jó csapat, de félni nem kell tőlük, még akkor sem, ha évek óta együtt játszanak, s folyamatosan építgetik, alakítják az együttest. Ez mellettük szól, de nekem is jó csapatom van.”

Arra a kérdésre, hogy milyen kezdőcsapat fut ki a pályára szerdán 20.30-kor a klagenfurti arénában, Sousa nem adott pontos választ, csak annyit tudhattunk meg: a Videoton 20 labdarúgóval a fedélzeten már kedden elutazik Ausztriába, s este a portugál szakember edzést is vezényel a társaságnak.

A keretben óriási változások történtek a nyáron, elég csak a három spanyol – a jobbhátvéd Álvaro Brachi, a balhátvéd Héctor Sánchez, valamint a balfutó-irányító Walter Fernández Balufo – érkezésére gondolni, ahogy az Újpestről megszerzett szerb Mitrovics is nagy erősítést jelent. Szinte bizonyos, hogy ők kezdőként lépnek majd pályára a két nap múlva esedékes összecsapáson.

„Az igazolási koncepciónk szerint nem elég, ha valaki jó játékos, ahhoz, hogy a Videoton labdarúgója legyen, a klub érdekeit is szem előtt kell tartania. Ehhez megfelelő viselkedés, mentális erő szükséges, s úgy érzem, az új szerzemények megfelelnek ennek a szigorú kritériumnak” – magyarázta Sousa.

„Örömteli, hogy ilyen gyorsan beilleszkedtek a közösségbe, a pályán és a pályán kívül is megértik magukat a többiekkel, elfogadták őket.”

A SporrtHirado.hu a keretben történő további változásokról is érdeklődött, ám ez egyelőre nem téma. Csakhogy Horváth Gábor kijelentette: a folytatást nem a magyar futballban képzeli el, míg a gólkirály Andre Alvest tucatnyinál is több csapattal hoztak már hírbe, de eddig senki sem volt hajlandó 1 millió eurót áldozni rá. Igaz, továbbra is tartja magát a hír, miszerint a lengyel bajnok Wisla Krakkó és a kupagyőztes Legia Varsó is megkaparintaná a brazilt, akiben potenciális üzletet látnak, hiszen ha sikerülne alkudni az árból, akkor később annak a többszöröséért adhatnák tovább.

Ám Fehérváron most nem az üzletre, hanem a Bajnokok Ligájára koncentrálnak.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu