Sousa már mer továbbjutásról beszélni

Szerző: Czövek OszkárLétrehozva: 2012. október 26. 00:31
A Sporting elleni győzelem után Paulo Sousa még kerülte a továbbjutással kapcsolatos kérdéseket, a Basel legyőzése után azonban kimondta: a Videoton komoly lépést tett afelé, hogy továbblépjen az Európa-liga G-csoportjából. A svájciak edzője a fehérvári kapust, Mladen Bozsovicsot méltatta.


 

A Videoton háromgólos vereséggel kezdte az El csoportkörét, a Sporting, majd most a Basel elleni siker azonban azt jelenti, féltávnál csak a hétpontos Genk előzi meg, és nem csupán álom a tavaszi folytatás. Paulo Sousa még óvatos, de egyre tovább merészkedik a nyilatkozataiban.

„Tisztában voltunk vele, hogy ha most nyerünk, komoly esélyünk lesz a továbbjutásra, és így is lett. Azt azonban mindenkinek szem előtt kell tartania, hogy a hátralévő három meccsen még rengeteg a tennivaló” – fogalmazott a Videoton vezetőedzője a svájci bajnok 2-1-es legyűrése után.

„A játékosok megérdemelték a sikert, minden edzésen odateszik magukat. Pontosan tudják, ilyen éles meccsen hogyan kell játszaniuk, mi vezet eredményre. Ma is nagyon kitettek magukért, nagyon érett futballt mutattak be.”

„Ha sikerülne továbblépnünk, az hatalmas siker lenne, de ha mégsem, akkor sem lennék csalódott. Az mindenesetre szembetűnő, hogy a Videotont egyre nagyobb tisztelet övezi Európában. A Basel például többnyire két csatárral játszik, de ezúttal csak eggyel állt fel.”

Az ellenfél nemrégiben kinevezett trénere, Murat Yakin látszólag nem tört le a vereséget követően, igaz, a helyzetkihasználással korántsem volt elégedett.

„A szép játék és a győzelem nem feltétlenül jár együtt. Az ellenfél kétszer került gólhelyzetbe, mindkétszer eredményes volt, mi pedig végig támadtunk, de csak a hosszabbításban találtunk be.”

„Előzetesen pontosan felmértük a Videoton erősségeit és gyengéit, és ennek tudatában igyekeztük szervezni a játékunkat, de a kapusuk (Mladen Bozsovics) fantasztikusan védett.”

„Még nem tudom a vereség pontos okát, de az biztos, hogy a győzelemhez jobban kell összpontosítanunk. Nem játszottunk rosszul, ám kétségkívül követtünk el hibákat.”

A következő játéknapon, november 8-án ismét összecsap a két együttes, igaz, Bázelben, míg a Vidi november 22-én, a Genk ellen játssza utolsó hazai összecsapását. A magyar ezüstérmes december 6-án, a Sporting vendégeként zárja az El őszi szezonját.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Vidi-leckét kaptak a United-verők is
Megismételte a Sporting elleni produkcióját a Videoton, amely maximálisan kihasználta a Basel gyengélkedését, edzőváltását, és fegyelmezett védekezéssel, hatékony támadójátékkal nyerte meg második mérkőzését az Európa-liga...
Tovább a teljes cikkhez »

(Fotó: vidi.hu)

Címkék: paulo_sousa
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu