Skót edző vezetheti Európában a lilákat

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 16. 07:05
Angol hírforrások és a magyar sportnapilap is megerősítette, szóban megállapodott egymással Willie McStay, a Celtic tartalékcsapatának edzője és az Újpest együttese. A negyedik kerületiek illetékesei a napokban Glasgow-ban folytattak eredményes tárgyalásokat, amelynek hozományaként a 47 éves szakember irányíthatja a jövőben a lilákat. A szerződést várhatóan kedden írják alá a felek.


Szentes Lázár távozása után több név is felmerült a bajnoki versengést a második helyen befejező Újpestnél. A patinás fővárosi klub külföldi és magyar jelöltekkel egyaránt felvette a kapcsolatot. Sőt, a legutóbb a Siófokot irányító Aczél Zoltánnal meg is egyezett az anyagi gondokkal sújtott csapat. Igaz, a fiatal trénerre csak másodedzői pozícióban számítanak a Megyeri úton.

A szakmai munka dandárját ugyanis egy olyan szakemberre akarták bízni, akinek külföldön is jól cseng a neve. A korábban a Southamptont is irányító Marc Wotte végül nem tudott megegyezni a csapattal, Lothar Matthaust pedig elhappolta az orruk elől a Fehérvár (...), tovább kellett keresgélni.

A végső megoldást a skót bajnoki címet elveszítő Celtic tartalékcsapatának vezetője, Willie McStay jelentette. A brit Telegraph című lap szerint már meg is egyeztek a felek, míg az aláírásra várhatóan a keddi nap folyamán kerülhet sor.

McStay (teljes nevén: William John McStay) 1961. november 26-án született. A Celticben nevelkedett, majd megfordult az angol Huddersfield Town és a Notts County együtteseinél is. Visszatérve Skóciába még magára húzta a Kilmarnock mezét is. Pályafutása utolsó éveit az ír Sligo Roversben töltötte, ahol később átvette a csapat irányítását is. Az utóbbi években a glasgow-i zöldek tartalékcsapatának trénere volt. Játékosként három skót bajnoki cím, míg szakvezetőként egy ír bajnoki elsőség és egy kupagyőzelem fűződik a nevéhez.

Távozásával megoldódik a korábbi klasszis játékos, Neil Lennon problémája. Az egykori válogatott középpályás, aki Gordon Strachan távozása után átvette az első csapat irányítását, követi majd McStayt, míg a menedzser a West Bromwich Albiontól érkező Tony Mowbray lesz.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu