Simon: Sokat köszönhetek a Diósgyőrnek

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 19. 11:50
A tíz játéknap után listavezető Újpest labdarúgócsapata vasárnap délután a Diósgyőr vendégeként lép pályára az NB I 11. fordulójának záró találkozóján. A fővárosi gárdának két olyan csatára is van, aki korábban a mostani ellenfél mezében termelte a gólokat: míg azonban Tisza Tibor sérülése után egyelőre csak epizódszerepet kap, Simon Attila azonban általában a kezdőcsapatban szerepel.


- Furcsa lesz pályára lépni Diósgyőrben – árulta el a SportHirado.hu megkeresésére Simon Attila. – Természetesen győzelmet várok, bár ellenfelünk biztosan nagyon odateszi magát. Új edző érkezett hozzájuk, illetve a listavezető látogatása miatt biztosan kijön rengeteg szurkoló is.

 

- Hogyan emlékszik vissza a DVTK-nál töltött időszakra?

- Gyönyörű két év volt. Sokat köszönhetik az együttesnek, elég csak azt megemlíteni, hogy ott lettem élvonalbeli futballista. Azt nem mondom, hogy közönségkedvenc lettem, de a végére azért elfogadtak…

 

- Tartja a kapcsolatot a volt társakkal?

- Sok barátom van Diósgyőrben, de a csapattagok közül senkivel nem beszélünk napi rendszerességgel. A legjobb viszonyban talán a másodedzővel, Benczés Miklóssal vagyok.

 

- Hogy érzi magát az új helyen?

- Örömmel mondhatom, hogy egy nagyon jó brigádba csöppentem bele, pedig az ilyen közösség leginkább a kisebb csapatokra jellemző. Újpesten adott minden a jó szerepléshez, megvannak a feltételek, és remek a szurkolótábor is. A csapattársak is nagyon jól fogadtak minket.

 

- A pályán is sikerült a beilleszkedés?

- Valamennyiünknek kellett egy kis idő ahhoz, hogy átvegyük a játékrendszert, ennek ellenére – ha nem is szemkápráztató játékkal – jöttek az eredmények. Persze az 1-0-k helyett jobb a négy-öt gólos győzelem, ha közönségszórakoztató játékkal nyerünk.

 

- Saját teljesítményével meg van elégedve?

- Szerencsére most már a kupában megtaláltam a góllövő cipőmet, és remélem, ez a bajnokságban is sikerülni fog. Bár eddig is rúghattam volna több gólt, ennek ellenére nem vagyok elégedetlen.

 

- A kezdőcsapatban való helyért három válogatott játékossal kell megküzdenie…

- Ha egy csapatnak komoly céljai vannak, akkor legalább négy jó csatárra szüksége van. Sajnos, Tisza Tibi egyelőre keveset játszhatott, de a konkurenciaharc csak jót tesz a gárdának.

AZ ÚJPEST VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATA:
Balajcza – Dudics, Lipták, Cutuk, Mijadinoski – Bori, Bozsics, Sándor, Pollák – Rajczi, Kabát

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu