Sima pécsi győzelem az Ajka otthonában

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 4. 17:05
A Pécs idegenben verte 3-0-ra az Ajkát a labdarúgó NB II Nyugati csoportjának 9. fordulójában. A vendégek már az első félidőben megszerezték a vezetést, fordulás után pedig sikerült megtriplázniuk előnyüket.


 

LABDARÚGÓ NB II, NYUGATI CSOPORT, 9. FORDULÓ:
AJKA-PÉCS 0-3 (0-1)
Ajka, 400 néző, vezette: Kovács G.
AJKA: Grőber - Badics (Pothárn 60.), Subicz, Pákai, Hornyák, Manganelli, Gunther (Szöllőskei 60.), Imre, Szabó, Mihalecz, Csörnyei. Vezetőedző: Artner Tamás.
PÉCS: Herbert - Szabados, Sipos, Lantos, Lovrencsics (Wittrédi 75.), Fónai, Szalai, Simonfalvi, Horváth ZS., Berdó (Luczek 90.), Törtei (Nagy O. 40.). Vezetőedző: Róth Antal.
Gólszerző: Szabados (44.), Fónai (55. - 11-esből) Berdó (89.)
Sárga lapok: Badics (60.), Grőber (55.) Imre (75.), Manganelli (76.), ill. Törtei (36.), Berdó (89.), Wittrédi (86.)

 

 

Az első négy percben mindkét csapat előtt adódott lehetőség. Az ajkai helyzetet Csörnyei puskázta el, míg Fónai lövése elgurult a gólvonal előtt, és a jobb kapufa tövénél hagyta el a játékteret.

Az erős szél a vendégeket segítette, akik a 20. perctől egyre erőteljesebben támadtak, és a gólhelyzetek sokaságát alakították ki. Az ajkai védelem azonban hősiesen állta a rohamokat, és úgy tűnt, áttörtetetlen falat vontak saját kapujuk elé.

Egészen a 44. percig, ekkor Lovrencsics Gergő baloldali szögletét Szabados József az ötösről a jobb felső sarokba fejelte. Az eredmény a félidőig már nem változott.

A második félidő az elsőhöz hasonlóan kezdődött: mindkét kapusnak bravúrra volt szüksége, hogy megőrizze kapuját a góltól. Az 55. percben Hornyák a tizenhatoson belül szabálytalanul szerelte Horváth Zsoltot, a megítélt tizenegyest Fónai magabiztosan lőtte a kapuba.

Az ajkaiak többet és veszélyesebben támadtak, amely egy felsőkapufában is megmutatkozott. A pécsiek azonban remekül kontráztak, Grőber kétszer is nagy bravúrral hárított.

A 89. percben egy ellentámadás után Berdó tízméteres lövése a kapus előtt felpattant, és fölötte a kapuba pattant a labda. Az eredményjelző már 0-3-at mutatott.

Jó iramú, változatos mérkőzésen az ajkaiak becsületesen küzdöttek, de a jobb játékerőt képviselő pécsiek megérdemeltek nyertek.

 

EDZŐSZEMMEL:
Artner Tamás: - Jobb csapattól kaptunk ki. A második félidőben fel kellett vállalnunk a támadóbb játékot, a gólokat azonban sajnos nem mi rúgtuk.
Róth Antal: - Fegyelmezetten játszó csapatot vertünk meg, szerintem nem érdemtelenül.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu