Rooney: csak két meccs, jöhet az Eb!

Létrehozva: 2011. december 8. 11:40
Ha nem lesz sérült, akkor Wayne Rooney pályára léphet a jövő évi lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon! Az Európai Labdarúgó-szövetség fellebbviteli bizottsága ugyanis két találkozóra csökkentette a Manchester United csatárának eltiltását, a harmadik letöltését négy évre felfüggesztette.


Gyötrelmes órákon van túl Rooney…A tavasszal még BL-döntős MU ugyanis szerdán este Bázelben kipottyant a mostani sorozatból, könnyű elképzelni, milyen hangulatba utazott el a támadó a nyoni UEFA-tárgyalásra. Pedig szükség volt a hideg fejre, a logikus beszédre, hiszen „vallomásától” is függött a szereplése az Euro-2012-n.

A manchesteri sztár még az angolok utolsó selejtezőjén kapott piros lapot, amikor megrúgta Miodrag Dzudovicot. Az UEFA első fokon három Eb-meccsről tiltotta el a forrófejű csillagot, pedig még a sértett is hangsúlyozta, nem érzett komoly szándékosságot a sportszerűtlenség hátterében.

Az angol szövetség hatalmas diplomáciai hadműveletet indított a büntetés enyhítéséért. Fabio Capello szövetségi kapitány is alaposan elgondolkodott, hiszen Rooneynak „alaphangon” ki kellett volna hagynia a teljes csoportkört. Benevezése elvett volna egy helyet a keretben, arra pedig semmi garancia nincs, hogy a szigetországi együttes bejut a negyeddöntőbe…

A mostani döntés azt jelenti, hogy Rooney pályára léphet Ukrajna ellen az Európa-bajnokság harmadik fordulójában. Francia- és Svédország ellen azonban csak szurkolóként tehet válogatottja sikeréért.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu