Ronaldo aranylabdás, Hevesit kinevezték

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 30. 20:26
DECEMBER. A 2009-es évhez közeledve elérkezettnek láttuk az időt, hogy visszarévedjünk a múltba – persze csak a közelibe –, és felelevenítsük, milyen emlékezetes események történtek a labdarúgás világában. Az esztendő utolsó hónapjában bebizonyosodott, nem volt jobb játékos ebben a szezonban Cristiano Ronaldónál, aki egyöntetű győzelmet aratott a 2008-as Aranylabda-választáson. Decemberben a REAC sem ült a babérjain: a rákospalotai klub edzőt váltott, és Hevesi Tamást bízta meg a szakmai munka vezetésével.


 


CRISTIANO RONALDO NYERTE EL AZ ARANYLABDÁT


A portugál Cristiano Ronaldo vehette át a France Football nívós elismerését, az Aranylabdát. A Manchester United szélsője magabiztos fölénnyel utasította maga mögé az olimpiai bajnok Lionel Messit és az Európa-bajnok Fernando Torrest. Harmadik alkalommal kapta portugál labdarúgó a Ballon d’Ort, korábban Eusébio és Luis Figo részesült hasonló megtiszteltetésben. Ronaldót megelőzően Denis Law, Sir Bobby Charlton és George Best nyerte el az Aranylabdát a Vörös Ördögök játékosaként.

HEVESI TAMÁS A REAC ÚJ VEZETŐEDZŐJE


A szezon első felében ritka vendég volt a győzelem Rákospalotán, így decemberben úgy döntött a klub vezetősége, elmozdítja Aczél Zoltán vezetőedzőt a helyéről, és Hevesi Tamást nevezi ki új trénernek, miután rövid ideig Nagy Sándor ülhetett le a kispadra. A korábban elsősorban a popszakmából, illetve a ferencvárosi hölgyek edzőjeként ismert szakemberrel határozatlan idejű szerződést kötöttek, és elsődleges céljának tekinti, hogy masszív védekezéssel és eredményes támadójátékkal lepje meg az ellenfeleket tavasszal.

DECEMBER FŐBB FUTBALLESEMÉNYEI:
  • David Beckhamet bemutatták a Milannál, a Los Angeles Galaxy sztárja háromhónapos kölcsönszerződést kötött a Rossonerikkel.
  • Juande Ramos követte Bernd Schustert a Real Madrid vezetőedzői posztján.
  • A Barcelona nyerte az El Clásicót, a spanyol klasszikus derbit, miután Samuel Eto’o és Lionel Messi góljával 2-0-ra verte a Real Madridot.
  • A Királyi Gárda leigazolta Klaas-Jan Huntelaart az Ajaxtól és Lassana Diarrát a Portsmouthtól.
  • Féltávhoz érkeztek a topligák: Angliában a Liverpool, Spanyolországban a Barcelona, Olaszországban az Internazionale, Németországban pedig hatalmas meglepetésre a Hoffenheim áll az élen.
  • Rafael Benítez, a Liverpool menedzsere vesekő-műtéten esett át, emiatt el sem utazott Londonba az Arsenal elleni mérkőzésre.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu