Román lehet Culio, az argentin kőműves

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 17. 16:24
A Bajnokok Ligája keddi játéknapjának legnagyobb hőse kétségtelenül a CFR Cluj argentin csatára, Juan Culio volt, akinek két távoli bombájával Rómában nyert 2–1-re a román bajnok. A világraszóló siker nem maradt visszhang nélkül, a Román Labdarúgó-szövetség máris azt tervezi, hogy honosítja a kolozsvári együttes támadóját, aki gyermekkorában kőművesként dolgozott, hogy segítse nehéz körülmények között élő szüleit.


Fotó: Pier Paolo Cito

„Briliánsan játszott Culio Rómában – nyilatkozta Mircea Sandu, a szövetség elnöke. – Megkértem az illetékeseket, kezdjék el beszerezni a honosításához szükséges dokumentumokat.”

 

A meglepetés eredmény kiharcolásában kulcsszerepet vállaló labdarúgó a diadal hevében eképpen reagált a felvetésre: „Boldog lennék, ha a román válogatott mezét magamra ölthetném, és természetesen szívesen állnék Victor Piturca szövetségi kapitány rendelkezésére.”

 

A szakvezető szerdán a Reutersnek azt mondta, hogy a CFR Clujban számos olyan külföldi labdarúgó van, akiből szívesen válogatna, ha román állampolgársággal rendelkeznének, és ezek között van Culio is.

 

A szövetség elnökénél egyébként nagy pálfordulás következett be, hiszen a románok Litvánia ellen hazai környezetben elszenvedett 3–0-s veresége után még úgy vélte, hogy Culio honosítása túl hosszú időt venne igénybe, ezért az argentin csatár nem tudna valójában az ország válogatottjának hasznára lenni a 2010-es vb-selejtezők során. A támadó római duplája után azonban most mégis minden követ megmozgatna román állampolgársága elintézéséért.

 

Keleti szomszédunknál természetesen óriási felhajtás övezte a kolozsvári klub hatalmas diadalával végződő bemutatkozását a Bajnokok Ligájában. A ProSport napilap nyitó oldalán „Coolio!” címmel jelent meg, majd így folytatta: „Ez a valaha volt legnagyobb meglepetés, amit egy BL-debütáns idáig elért!”

 

Cluj városában körülbelül 1000 ember hajnalig ünnepelte az öt évvel ezelőtt még román harmadosztályban szereplő csapat 2–1-es római győzelmét.

 

A klub ügyvezető elnöke, Iuliu Muresan is a külföldi futballisták érdemeit emelte ki, szerinte az idegenlégiósok győztes mentalitás hoztak a csapatba.

 

„Az együttes játékosai igazi tartásról tettek tanúbizonyságot, miután hátrányból felállva voltak képesek fordítani a barátságtalan római közönség előtt, amely aztán végül maga is értékelte a gárda erőfeszítéseit” – nyilatkozta Muresan.

 

Valószínűleg kevesen tudják Culióról, hogy a csatár 13 esztendős korától hat esztendőn át kőművesként dolgozott Argentínában, hogy segítse nehéz körülmények között élő szüleit. Később aztán, a 2005-2006-os szezonban az Independientében futballozott, a Clujhoz pedig 2007-ben a chilei Deportes La Serenától érkezett.

 

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu