Római derbi, Milan-Napoli, mi kell még?

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 20. 18:48
A Napoli és a Roma az a két együttes, amely makulálatlan mérleggel büszkélkedhet három forduló után, de az első komoly próbatétel csak most következik számukra az olasz bajnokságban. Utóbbi bosszút állna a kupadöntős derbin elszenvedett, fájó, májusi fiaskóért, míg a Napoli 1986 után nyerne először a San Siróban a Milan vendégeként. A Juventus és az Inter számára a három ponton kívül semmi más nem fogadható el ezen a hétvégén.


ROMA-LAZIO:

Egyedül a Roma tudta tartani eddig a lépést a Napolival, és Francesco Totti friss szerződéshosszabbítását is elégedetten konstatálhatták a szurkolók. A hab az lenne a tortán, ha a városi rivális Laziót is sikerülne két vállra fektetni vasárnap a Stadio Olimpicóban.

Édes bosszút jelentene ez a májusban elveszített Olasz Kupa-döntőért. A Sasok szárnyaszegettnek tűntek a Juve elleni mérkőzéseken, amelyeken összesen nyolc gólt szedtek be. Azóta azonban kezdenek magukra találni, két biztos győzelemmel hangoltak a derbire az elmúlt egy hétben.

A Roma okosan két nappal a nagy összecsapás előtt tartotta Totti sajtótájékoztatóval egybekötött szerződésaláírását, hogy ezzel is plusz lelki töltetet adjon a játékosainak.

A kezdőben csak egy változás várható a Farkasok oldalán, a sérült Balzarettit Dodó helyettesítheti szükség esetén. Gervinho az utolsó félórára állhat be. Bradley-re október közepéig nem számíthat Rudi Garcia.

A Lazio védelme nem a legerősebb összeállításban készül a rohamokra, Radu és Biava hiányzik majd, de így is ütőképes a csapat, Klose és Candreva még rá is pihenhetett a meccsre.

A statisztikák szerint a Roma az esélyesebb "házigazdaként", de a legtöbb alkalommal, összesen 33-szor döntetlenre végeztek egymással a csapatok, ahogyan a legutóbb is (1-1).  Tipp: 2-1.

ROMA-LAZIO, VASÁRNAP 15:00
Róma, Stadio Olimpico, vezeti: Gianluca Rocchi.

A várható kezdők:

ROMA: De Sanctis - Maicon, Benatia, Castan, Dodó - Pjanic, De Rossi, Strootman - Florenzi, Totti, Ljajic. Vezetőedző: Rudi Garcia.

LAZIO: Marchetti - Cavanda, Cana, Ciani, Konko - González, Hernanes, Onazi, Lulic - Candreva - Klose. Vezetőedző: Vladimir Petkovics.

MILAN-NAPOLI:

Aurelio De Laurentiisszel madarat lehetett volna fogatni a Dortmund elleni BL-siker után, azt hangoztatta, még nem látott ilyen erős Napolit, amióta ő a tulajdonosa a klubnak. Ez mindent elmond arról, milyen nehéz feladat előtt áll a sérüléshullám sújtotta Milan, még akkor is, ha a piros-feketék lesznek a pályaválasztók vasárnap este.

Massimiliano Allegri el is ismerte, a Napoli játékát látva nehéz dolga lesz együttesénel, de ha a győztes mentalitás, a pozitív hozzáállás jellemzi majd tanítványait, akkor behúzhatják a meccset. A Celticet sikerült bedarálni szerdán, a BL-csoportkörben, de ez most egy fokkal nagyobb kihívás lesz...

Allegri egyébként fellélegezhetett, hiszen Poli, Abate és Niang játékára is áldásukat adták az orvosok, előbbi kettő ott is lesz a kezdőben. A kispadról Niang lehet az egyetlen komolyabb aduásza a mesternek.

Benítez viszont kellemes gondokkal küzd, annyi a jó teljesítmény a 100 százalékos Napolinál. A spanyol edző még nem döntötte el, hogy Insignét vagy Pandevet, Britost vagy Cannavarót, illetve Inlert vagy Dzemailit szerepelteti-e. Tipp: 1-1.

MILAN-NAPOLI, VASÁRNAP 20:45
Milánó, San Siro, vezeti: Luca Banti.

A várható kezdők:

MILAN: Abbiati - Abate, Mexes, Zapata, Emanuelson - Poli, De Jong, Muntari - Robinho, Matri, Balotelli. Vezetőedző: Massimiliano Allegri.

NAPOLI: Reina - Maggio, Albiol, Britos, Zúniga - Behrami, Inler - Callejón, Hamsík, Insigne - Higuaín. Vezetőedző: Rafael Benítez.

JUVENTUS-VERONA:

A Juventus olyan elánnal kezdte a szezont, hogy az Inter elleni három pont is benne volt a levegőben, na és persze a koppenhágai győztes BL-nyitányt is elvárták volna a Zebráktól.

Egyik sem sikerült, ám aggodalomra nincs ok a torinóiak szerint, a keret ugyanis erős, elég az hozzá, hogy jelenleg Fernando Llorente az ötödik számú csatár...

A BL-meccsből már csak azért sem szabad messzemenő következtetéseket levonni, mert a Juve kitett magáért, de a labda egyszerűen sehogysem akart átjutni a gólvonalon - Quagliarella próbálkozásától eltekintve.

A Verona mindenesetre veszélyes ellenfélnek tűnik, már két meccset nyert, ebből az egyiket a Milan ellen. Luca Toni most nem segíthet. A Portótól igazolt Iturbe, és a Genoától jött Jankovics viszont okozhat kellemetlen pillanatokat Bonucciéknak.

A két csapat legutóbb a Serie B-ban találkozott hat évvvel ezelőtt, azt a meccset 1-0-ra nyerte a Bianconeri Veronában. Tipp: 2-0.

A Juventus várható kezdője: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah - Tévez, Vucsinics. Vezetőedző: Antonio Conte.

SASSUOLO-INTER:

Az Inter a megszokott kezdővel, és egyre nagyobb önbizalommal lép pályára, az olasz másodosztály bajnoka  - az A-liga egyik potenciális pofozógépe - ellen kötelező a siker. Már csak Chivu és Zanetti sérült. Taider ismét helyet kaphat az együttesben Kovacic pozíciójában. Egyre több a variációs lehetősége Walter Mazzarrinak, Icardit, Belfodilt, vagy akár a súlyos sérüléséből felépült Militó is bevetheti majd a második játékrészben. Tipp: 0-3.

Az Inter várható kezdője: Handanovic - Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus - Jonathan, Taider, Cambiasso, Guarín, Nagatomo - Álvarez - Palacio. Vezetőedző: Walter Mazzarri.

SERIE A, 4. FORDULÓ
szombat
Cagliari-Sampdoria 18:00
Chievo-Udinese 18:00
Genoa-Livorno 20:45
vasárnap
Sassuolo-Inter 12:30
Atalanta-Fiorentina 15:00
Bologna-Torino 15:00
Catania-Parma 15:00
Juventus-Verona 15:00
Roma-Lazio 15:00
Milan-Napoli 20:45

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA:
1. Napoli 3 3 0 0 9 2 +7 9
2. Roma 3 3 0 0 8 1 +7 9
3. Internazionale 3 2 1 0 6 1 +5 7
4. Fiorentina 3 2 1 0 8 4 +4 7
5. Juventus 3 2 1 0 6 2 +4 7
6. Livorno 3 2 0 1 6 3 +3 6
7. Lazio 3 2 0 1 6 5 +1 6
8. Verona 3 2 0 1 4 4 0 6
9. Milan 3 1 1 1 6 5 +1 4
10. Udinese 3 1 1 1 5 4 +1 4
11. Torino 3 1 1 1 4 4 0 4
12. Cagliari 3 1 1 1 4 5 −1 4
13. Atalanta 3 1 0 2 3 4 −1 3
14. Genoa 3 1 0 2 5 7 −2 3
15. Bologna 3 0 2 1 2 5 −3 2
16. Parma 3 0 1 2 2 6 −4 1
17. Sampdoria 3 0 1 2 2 6 −4 1
18. Chievo 3 0 1 2 2 7 −5 1
19. Catania 3 0 0 3 1 7 −6 0
20. Sassuolo 3 0 0 3 1 7 −6 0

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Totti megkapta azt, amit Del Piero nem
Közel 39 évesen is a Roma játékosa lesz Francesco Totti, aki pénteken írta alá új, 2016-ig szóló szerződését a Farkasokkal a sajtó képviselői előtt. Nem zárta ki, hogy visszatér az olasz válogatottba a vb előtt. Egy kérdésre...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Tulajdonosváltás előtt az Inter
Történelmi idők az Internazionalénál, az 1908-as alapítású olasz klubnál hamarosan tulajdonosváltás történhet. Massimo Moratti arra utalt, az Inter csak így lehet képes megőrizni státuszát a nemzetközi elitben....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Megőrülnek Higuaínért Nápolyban - videó
Gonzalo Higuaín elévülhetetlen érdemeket szerzett a Dortmund elleni BL-győzelemben, nem csak fejesgóljával, hanem hasznos játékával. Többször is helyzetbe került a Realtól nyáron érkezett ász, az ő lövése után állították ki...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: Serie A
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu