Roma: Nem tűzoltásra jött Montella

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 22. 15:50
Hivatalosan is elkezdődött a Montella nevével fémjelzett félév az AS Roma labdarúgócsapatánál. A 36 éves tréner már meg is tartotta első edzését és sajtótájékoztatóját. Nem tűzoltásra készül, teszi a dolgát.


Túl vagyunk Montella első sajtótájékoztatóján. Az egykori neves csatár, aki tíz évet töltött el a Giallorossóknál, már szerda kora este bemutatkozik a kispadon Bolognában.

"Elfogadtam az egyesület ajánlatát, azzal a meggyőződéssel, hogy segíthetek a munkámmal, a profi hozzállásommal. Nem érdekel, hogy Ancelottiról beszélnek, nem vagyok én révész (hogy átvigye a Romát Ranieri partjáról Ancelottiéra – a szerk.). A futballban gyorsan változnak a dolgok, nem lehet előre látni a holnapot. Célom, hogy helytálljak, csak erre koncentrálok a szezon végéig."

"Két nap alatt hihetetlenül nehéz bevezetni egy új játékrendszert. Az biztos, hogy valami másra van szükségük a játékosoknak, az idő szorít, gyorsan megoldást kell találnunk. Azon a poszton kell játszaniuk a futballistáknak, ahol a legjobban teljesítenek, az egyéni formájukkal, ismétlem, nincs baj.  Többet nem mondok, hogy ne segítsek a Bolognának. Bízom a csapatban, amely mentális értelemben mélyponton van, ezért is jó, hogy idegenbeli meccs következik most – nyilatkozta Montella, aki arról is beszélt, ha kell, korábbi játszótársait is képes lesz a cserepadra ültetni, s világos elképzelése van, de ez nem azt jelenti, hogy csak egy alapcsapatra építene.

A Roma regnáló elnökasszonya, Rosella Sensi bízik abban, hogy hamar sikerül egységet teremtenie Montellának, aki több játékossal jó barátságban van, s gyakorlatilag mindenkit ismer, hiszen ezt megelőzően is a klubnál dolgozott, az U15-ös korosztálynál irányította a munkát. "Öntörvényűség nem lesz, a lényeg, hogy edzőként átvigye a mentalitását a játékosokra."

További hír a csapat háza tájáról, hogy megsérült Perrotta bokája a Genoa ellen, így ki kell hagynia a következő két meccset (Bologna, Parma). Castellini szereplése is kérdéses, a lábfején keletkezett duzzanat.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu