Rijkaard ráunt a munkanélküliségre

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 3. 16:00
Frank Rijkaard a munkanélküliek kenyerét eszi, ám reményei szerint már nem sokáig. A telki edzőcentrum átadása alkalmából Magyarországra érkező szakvezető tagadta, hogy megkeresték volna a Bayern Münchentől, bár az újságírók érdeklődésére elárulta, a következő szezonban újra leülne a kispadra. A szakember a pletykákkal nem foglalkozik, de ígéri, rövidesen okosabbak leszünk a jövőjét illetően.


 

A Barcelona egykori sikeredzője, Frank Rijkaard szombaton tiszteletét tette Magyarországon, hogy személyesen is jelen legyen a telki edzőcentrum átadásán. A magyar labdarúgás mellett természetesen ejtett néhány szót saját jövőjéről is, amely egyelőre tele van kérdőjelekkel – legalábbis a külvilág számára.

„Mióta elhagytam a Barcelonát, többnyire pihenéssel, utazással, és persze a családommal töltöm az időt. A sok évnyi megfeszített munka után szükségem volt egy kis feltöltődésre, de most újra érzek magamban annyi erőt és elhivatottságot, hogy visszatérjek a futball világába.”

„Rengeteg pletyka terjeng azzal kapcsolatban, hol is folytatom edzői pályafutásom, de azt hiszem, korai még ezzel a kérdéssel foglalkozni. Számos csapattal boronáltak már össze (legtöbben és legtöbbször a Bayern Münchennel – a szerk.), de mint tudjuk, ami a sajtóban megjelenik, nem mindig a valóságot fedi.”

A tréner megosztotta észrevételeit a triplázásra törő Barcelonával kapcsolatban is, amelynek bár nem követi figyelemmel minden rezdülését, kiemelt figyelmet szentel neki továbbra is.

„A Barca kiemelkedő teljesítményt nyújt az egész szezonban, de ne felejtsük el, a Bajnokok Ligája elődöntőjében hihetetlenül nehéz feladat vár rá a Chelsea elleni visszavágón. Kritikus mérkőzés lesz: amennyiben a Barcelona győztesen kerül ki a párharcból, a legszebb álmai is valóra válhatnak.”

„A meccseket a TV előtt ülve izgulom végig, de a képernyőn keresztül is érezhető, valami nagy dolog van készülőben a Nou Campban.”

A „nemzetközi kitekintő” után Rijkaard kalapot emelt a telki edzőközpont előtt, ilyen csodálatos létesítményt ugyanis még ő is csak keveset látott. Ám nem csupán a komplexum, hanem a nemzeti együttes kiváló vb-selejtezős szereplése is optimizmusra adhat okot a hollandus szerint.

„Az eredmények önmagukért beszélnek, és a csapat lendületben van, amely vérmes reményekre jogosíthatja fel önöket a 2010-es világbajnokságot illetően. Hittel kell a folytatás elé nézniük: Erwin Koeman remek munkát végez, és messze nem tartom kizártnak, hogy rövid időn belül beérik a gyümölcse.”

„Az új, fantasztikus edzőközpont azt jelenti, a magyar labdarúgás jövője biztosított, így nem szabad türelmetlennek lenni akkor sem, ha mégsem sikerül a kvalifikáció Dél-Afrikába. Arra azonban mérget vehetnek, hosszú-, vagy akár már középtávon látványos eredményt hozhat a rengeteg befektetett munka és pénz.”  

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu