Rijkaard Isztambulban próbál szerencsét

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 5. 12:15
A Galatasaray hivatalosan is megerősítette, Frank Rijkaard váltja Bülent Korkmazt a labdarúgócsapat kispadján. A 2008-as, Barcelonától való távozása óta munkanélküli szakember kétéves szerződésre kanyarította rá a nevét Isztambulban. A Galata csupán az ötödik helyen végzett hazája bajnokságában, így Rijkaard azzal a céllal veszi át az együttest, hogy visszavezesse Törökország trónjára.



Frank Rijkaard néhány héttel ezelőtt úgy nyilatkozott a telki edzőközpont megnyitóján, szüksége volt a feltöltődésre a sokévnyi megfeszített munka után, ám immár kipihente magát, és a következő szezonban ismét munkához lát.

A holland mester beváltotta ígéretét, és pénteken kétéves kontraktust írt alá a Galatasarayjal. A török klub hagyományaihoz méltatlanul szerepelt az idei szezonban, és a csalódást keltő ötödik helyen zárt a török pontvadászatban.

A csapat több nagy zakóba is belefutott: a Kocaelispor elleni hazai, 5-2-es vereség Michael Skibbe állásába került, ám utódja, Bülent Korkmaz sem lendített sokat a piros-sárgák szekerén.

Rijkaard 2008 óta nem ült kispadon, akkor a Barcelonát irányította, ám a Real Madridtól elszenvedett katasztrofális vereség után (1-4) vennie kellett a kalapját. A szakembert a hírek szerint több csapattól is megkeresték (mindenek előtt a Bayern Münchentől), ám ő mégis a török kaland mellett tette le a voksát. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu