Ribéry megint Marseille-ben, este meccs

Szerző: SHLétrehozva: 2012. március 28. 14:26
2005 és 2007 között a Marseille együttesében futballozott Franck Ribéry. Az 57-szeres válogatott szélső a francia együttestől igazolt a Bayern Münchenhez, ahhoz a csapathoz, amellyel most visszatért a korábbi sikerek színhelyére a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A gall futballista szeretettel emlékszik vissza a régmúlt időkre, de...


 

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:

MARSEILLE-BAYERN MÜNCHEN 20.45

Marseille, Vélodrome

Várható kezdőcsapatok:

MARSEILLE: Bracigliano - Azpilicueta, M'Bia, N'Koulou, Morel - Diarra, Cheyrou, Amalfitano - Valbuena, Brandao, A. Ayew.

BAYERN: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Luiz Gustavo, Kroos - Robben, Müller, Ribéry - Gomez.

"Biztosan furcsa lesz vendégként Marseille-ben játszani, hiszen korábban két éve töltöttem az együttesnél - nyilatkozta a francia reptéren rögtönzött sajtótájékoztatót tartott Ribéry. - Ne felejtsük el viszont azt a nem elhanyagolható tényt, miszerint e pillanatban a Bayern München labdarúgója vagyok, így mindent el fogok követni a sikeréért. Ehhez azonban kifejezetten jól kell futballoznunk a találkozón. A stadion csodás, és minden bizonnyal tele is lesz, ami varázslatossá teszi majd az estét. Egy biztos, meg akarnak verni bennünket."

Bizonyára így van, viszont Didier Deschamps több kulcsembere sérült, vagy eltiltott. Az Inter ellen kiállított Steve Mandandát Gennaro Bracigliano helyettesíti a kapuban. A szintén piros lapos Souleymane Diawarát Stephane M'bia pótolhatja a védelemben. Elöl Loic Rémy maródi, Brandao megfelelő helyettesnek tűnik.

A Bayern csapatkapitány-helyettese, Bastian Schweinsteiger felépült lábsérüléséből, a kispadra odaülhet. Toni Kroos a Hannover ellen nagyot játszott, így újra kezdhet, ám Ribéryvel ellentétben Daniel Van Buyten szinte biztosan kihagyja az egykori csapata elleni összecsapást.

A Marseille-en amúgy nem mindig segít a hazai pálya, legutóbbi 19 BL-fellépéséből kilencet elveszített, háromszor ikszelt a Vélodrome-ban. Ugyanakkor utolsó két német riválisát kiütötte a kupából az egyenes kieséses szakaszban.

A Bayern még sosem játszott hivatalos mérkőzést a Marseille ellen, másik négy ellen viszont már igen. Az oda-visszavágós meccsekből háromszor a német rekordbajnok jött ki győztesen.

És hogy Franz Beckenbauert se hagyjuk ki a történetből: a bajorok élő legendája, a Császár 1990-től egy szezonon át gardírozta a dél-franciákat.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu