Ribéry a Kickernél is az év embere

Létrehozva: 2013. december 23. 15:56
Franciaország után Németországban is siker. Franck Ribéryt, a Bayern München Aranylabdára is esélyes francia világklasszis szélsőjét választotta az év emberének a Kicker című patinás német futballmagazin. A játékos elárulta, ha rajta múlna, addig a bajor csapatban maradna, ameddig ez csak lehetséges.


 

A 2006-ban vb-ezüstérmes Franck Ribéry az elmúlt szezonban mindent megnyert, amit lehetett, azaz a német bajnokságban és kupában, illetve a Bajnokok Ligájában és a klubvilágbajnokságon is első lett a bajorokkal. A lapnak nyilatkozva kijelentette, hogy számára Európában csak a Bayern München létezik.

A pályafutása lehetséges befejezését illetően az Egyesült Államokat, illetve az Egyesült Arab Emírségeket említette, de mint mondta, ez olyasvalami, amire "valóban csak a végén" kerülhet sor, és ami "nem lesz összehasonlítható a Bayern Münchennél eltöltött évekkel". Játékospályafutása végeztével - tette hozzá - edzőként dolgozna fiatalok mellett.

A 30 éves szélső egyelőre a "pillanatot ízlelgeti", de tisztában van azzal, hogy nem mindig fog a jelenlegi színvonalon játszani. "Néhány év múlva nem tudok majd így futballozni, de igyekszem a lehető legjobban késleltetni a pillanatot, amikor ez bekövetkezik" - mondta.

Arra a felvetésre, hogy a Michel Platini és Zinédine Zidane fémjelezte klub tagjának érzi-e már magát, úgy reagált, hogy nem tudja, az elért eredményei alapján talán igen, bár a válogatottal azért még hiányzik neki egy cím.

"Platini és Zidane nagy játékosok voltak. Zidane-nal futballoztam is együtt, ezért tudom, milyen mérhetetlenül fontos szerepet töltött be a csapatban" - fogalmazott, majd hozzáfűzte: "Boldog vagyok, hogy ennyit elértem. Ha azt nézem, honnan jöttem és hol tartok most, csak elégedett lehetek. Senki nem hitte volna, hogy ez lehetséges."

Ribéry, aki 2008-ban már kiérdemelte a kicker elismerését  bekerült a FIFA-Aranylabda várományosai közé - Lionel Messivel és Cristiano Ronaldóval együtt -, emellett hazájában az év labdarúgójává választották, csakúgy, mint játékostársai a Bundesligában, továbbá ő volt a legjobb a vasárnap a Bayern München győzelmével zárult klubvilágbajnokságon is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ribéry bízik az Aranylabdában
Immár klubvilágbajnokként adott interjút Franck Ribéry, a Bayern München karmestere, aki a Le Parisiennek tekintett vissza arra az esztendőre, amely akár Aranylabdát is eredményezhet számára a január 13-i FIFA-gálán....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ribéry lett az év labdarúgója
A várakozásoknak megfelelően a Bayern Münchent erősítő Franck Ribéryt választották az év labdarúgójává Franciaországban....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Már csak hárman nyerhetnek Aranylabdát
A FIFA és a France Football hétfő délután nyilvánosságra hozta, hogy még hárman nyerhetik meg a 2013-as Aranylabdát: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Franck Ribéry. Micsoda meglepetés…...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: Franck Ribéry
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu