Már csak hárman nyerhetnek Aranylabdát

Szerző: SHLétrehozva: 2013. december 9. 14:13
A FIFA és a France Football hétfő délután nyilvánosságra hozta, hogy még hárman nyerhetik meg a 2013-as Aranylabdát: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Franck Ribéry. Micsoda meglepetés…


 

Az Aranylabdát csak január 13-án, a FIFA zürichi gáláján osztják ki, azt azonban már felfedték, mely három labdarúgó közül kerül ki a végső győztes.

A névsor semmiféle meglepetést nem rejt magában, hiszen a papírformának megfelelően Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Franck Ribéry szerepel rajta.

A fogadóirodák azt illetően már megosztottak, hogy az elismerést ki kapja majd meg, többségük azonban hajszállal Ronaldót tartja az első számú favoritnak.

A portugál mellett szól, hogy a világbajnokságra lőtte Portugáliát a pótselejtezőn – a rosszmájúak szerint ezért tolták ki a szavazás határidejét két héttel, november végéig.

Hármuk közül csak Ribéry nem nyert még Aranylabdát. Ronaldo 2008-ban diadalmaskodott, Messi pedig az azóta megejtett összesen voksoláson győzött.

A francia abban bízhat, hogy a Bayern Münchennel rekordot rekordra halmozott tavasszal, a francia válogatottal pedig végül csak sikerült kijutnia a vb-re.

Közben azt is bejelentették, hogy mely játékosok kerülhetnek be a FIFA és a FIFPro közös álomcsapatába:

A NÉVSOR

Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Iker Casillas (Real Madrid), Petr Cech (Chelsea), Manuel Neuer (Bayern München), Victor Valdés (Barcelona)

Hátvédek: David Alaba (Bayern München), Jordi Alba (Barcelona), Dani Alves (Barcelona), Leighton Baines (Everton), Jérome Boateng (Bayern München), Ashley Cole (Chelsea), Dante (Bayern München), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Braniszlav Ivanovics (Chelsea), Philipp Lahm (Bayern München), David Luiz (Chelsea), Vincent Kompany (Manchester City), Marcelo (Real Madrid), Pepe (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Raphael Varane (Real Madrid), Nemanja Vidics (Manchester United), Pablo Zabaleta (Manchester City)

Középpályások: Xabi Alonso (Real Madrid), Gareth Bale (Tottenham, majd Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Steven Gerrard (Liverpool), Andrés Iniesta (Barcelona), Isco (Málaga, majd Real Madrid), Mesut Özil (Real Madrid, majd Arsenal), Andrea Pirlo (Juventus), Marco Reus (Borussia Dortmund), Franck Ribéry (Bayern München), Arjen Robben (Bayern München), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Yaya Touré (Manchester City), Arturo Vidal (Juventus), Xavi (Barcelona).

Támadók: Sergio Agüero (Manchester City), Mario Balotelli (AC Milan), Edinson Cavani (Napoli, majd Paris Saint-Germain), Diego Costa (Atlético Madrid), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Didier Drogba (Galatasary), Radamel Falcao (Atlético Madrid, majd Monaco), Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Mario Mandzukic (Bayern München), Lionel Messi (Barcelona), Neymar (Barcelone), Robin van Persie (Manchester United), Wayne Rooney (Manchester United), Luis Suárez (Liverpool)

 


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Aranylabda 2013: Löw nem szavazott
Joachim Löw német szövetségi kapitány úgy határozott, nem ad le szavazatot a 2013-as Aranylabda-szavazáson. Döntését meg is indokolta....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ronaldo: Ez provokáció volt!
Cristiano Ronaldót hiába tartják az idei Aranylabda egyik fő esélyesének, könnyen lehet, hogy mégsem fog részt venni a január 13-i díjátadó ceremónián Zürichben. Azután legalábbis ez egyre jobban gyanítható, hogy véleménye...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Aki senkinek sem adna Aranylabdát
Arsene Wengert nem különösebben érdekli, ki kapja januárban az Aranylabdát, sőt az Arsenal menedzsere kifejezetten ellenzi, hogy egyáltalán kiosszák…...
Tovább a teljes cikkhez »



Hármuk közül csak Ribéry nem nyert még Aranylabdát. Ronaldo 2008-ban diadalmaskodott, Messi pedig az azóta megejtett összesen voksoláson győzött.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu