Real: Százmillió játékoseladásokból

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 20. 00:18
Florentino Pérez utasítására megérkezett a Real Madrid írországi szálláshelyére, Maynoothba a Carlton House Hotelbe Miguel Pardeza sportigazgató. Első számú feladata: nagytakarítás! Huntelaar, Negredo és Javi Garcia, majd Robben, Van der Vaart, Drenthe, Diarra és Heinze lehet az áldozat.


A királyi gárda kerete összesen hat játékossal erősödött a nyáron: a négy nagy igazolás, Kaká, Ronaldo, Benzema és Albiol mellett a hátvéd Ezequiel Garay és a csatár Alvaro Negredo kölcsönből érkezett vissza. Eddig csupán három futballistától köszönt el a klub, az aranylabdás védő Fabio Cannavarónak és a kapus Jordi Codinának lejárt a szerződése, előbbi a Juventusban, utóbbi a Getafében folytatja. Javier Saviolát pedig öt millió euróért a Benficához passzolta el a madridi egylet.

A prezidente szerint fel kell gyorsítani a keret átalakítását. Az ügyvezető Jorge Valdano már július elején jelezte, lesznek még új szerzemények, de ehhez előbb túl kell adni néhány játékoson.

A sportigazgató Pardeza végzi el a piszkos munkát. Egyenként ül majd asztalhoz azokkal, akik nem illenek bele a Real Madrid 2009-10-es terveibe. A Marca madridi lap - amelynek olvasottsága amúgy rekordokat döntöget, internetes oldalát például júniusban átlagban több mint kétmillióan látogatták naponta - természetesen most is mindent előre tudni vél.

A lap szerint a Real mintegy százmillió eurós bevételt szeretne kasszírozni hat játékos eladásából: Arjen Robben (25 millió euró), Klaas-Jan Huntelaar (20 millió), Mahamadou Diarra (20 millió), Alvaro Negredo (17 millió), Rafael van der Vaart (15 millió) and Gabriel Heinze (10 millió).

Közülük Huntelaar és Negredo ügye tart a legelőbbre. A holland hétfőig kapott határidőt arra, hogy elgondolkozzon a Stuttgart ajánlatán, a Real már elfogadta a svábok által kínált 18 milliót. Negredóért a Villarreal, a Sevilla és a Tottenham harcol. 

Javi Garcia sem marad, sajtóhírek szerint fél lábbal már a Benficában van a középpályás,  Drenthéért a Fiorentina és az Olympiakosz érdeklődik. Bár kettejük eladása nem hozhat sokat a konyhára a blancóknak. Heinzét a Marseille és a PSG, Van der Vaartot a Hamburg vinné, konkrétum még nincs a két ügyben. Mahamadou Diarra árát állítólag sokallta a Juventus, míg Van Nistelrooynak, Robbennek és Sneijdernek nem áll szándékában távozni. Utóbbinak valószínűleg nem is kell, miután Manuel Pellegrini mester ragaszkodik hozzá. Kivéve ha egyszer csak megjelenik a Bernabéuban Xabi Alonso...

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu