REAC: Ha kihúzzák a sámlit az ovis alól…

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 9. 17:20
Szegény embert még az ág is húzza – mondhatja Hevesi Tamás, a magyar labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő REAC együttesének vezetőedzője. A sereghajtó rákospalotaiak ugyanis az első két tavaszi meccsüket elvesztették, ráadásul Kínába távozhat gólerős csatáruk, Nyerges Krisztián is. A télen kinevezett szakember a klubnál töltött időszak tapasztalatairól beszélt a SportHíradónak.


- A Diósgyőr és a ZTE ellen is közel álltunk a pontszerzéshez, sőt, nem túlzok, ha azt mondom, a második meccsen még nyerési esélyünk is volt. Sajnos, mindkétszer vereséget szenvedtünk, de megyünk tovább. Ami viszont meglepett, hogy több játékos nem volt tisztában bizonyos alapfogalmakkal…

- Kifejtené ezt bővebben?
- Ez elsősorban a védekezésre vonatkozik, soha nem gondoltam volna, hogy NB I-es edzőként „iskoláztatnom” kell. Ebben előrébb fogunk lépni, főleg, hogy Kovács Zoltán és Ambrusz Árpád személyében két remek védő csatlakozott.

- A következő fordulóban sem lesz egyszerű dolguk, hiszen a Győr látogat a Széchenyi térre…
- Feltérképeztem a teljes mezőnyt, és biztosan állíthatom: jelenleg a Győr játssza a legjobb futballt. Éppen ezért sajnálom, hogy a Paks elleni meccsünk elmaradt, hiszen ellenük könnyebb lett volna hazai pályán kezdeni.

- Nem érezte úgy, hogy a lehetetlenre vállalkozott, amikor elvállalta a vezetőedzői feladatot?
- Dehogynem. Hazudik, aki azt mondja, hogy reális esély van a bennmaradásra. De a reményt nem adjuk fel, előfordulhat, hogy elkapunk egy olyan sorozatot, amivel feljebb kapaszkodhatunk. De ha le is győznek minket, akkor is legyen tartásunk. Csank János is kiemelte, hogy jó volt a REAC, és egy kicsit bátrabb támadójátékkal akár máshogy is alakulhatott volna a meccs.

- A játékosokat mennyire kellett felrázni egy ilyen csalódást keltő ősz után?
- Ez napi probléma, egy olyan csapatnál, amely sorban kapja a pofonokat, persze, hogy baj van az önbizalommal. Azt azonban hozzá kell tennem, hogy rendkívül jó a szemlélet, és azért a láng még ég bennük.

- Ön a popzenében vált ismertté, a futballszakma hogy fogadta a szerepvállalását?
- Egyelőre Gálhidi Györggyel és Csank Jánossal beszéltem, ezt elsősorban tőlük kellene megkérdezni. Ám fordulhat a kocka, ha jönnek a győzelmek, javulhat a megítélésem. A legfontosabb azonban, hogy meglegyen a hitünk. Ne a bennmaradásra vagy a kiesésre, hanem mindig a következő feladatra, az előttünk álló mérkőzésre gondoljunk. Nem feltétlenül a Győr ellen jöhet el az áttörés, ordító bravúr lenne, ha egy pontot otthon tartanánk.

- Nem igazán optimista…
- Mindig realista voltam, két lábbal a földön járok, de nagyok a terveim. Mint korábban mondtam, három-négy jó meccs sok mindent megváltoztathat. Csapatunk egyik legjobbja, Nyerges Krisztián azonban Kínába szerződik. Vége az átigazolási időszaknak, már nem tudunk új csatárt igazolni. Egyre nehezebb a helyzetünk, ha kihúzzuk a sámlit az ovis alól, nem tud ebédelni… Ám a hitemet és az elszántságomat semmi sem tudja megtörni!
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu