Raúl Di Stéfano nyomdokaiba lépett

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 31. 23:31
Raúl González 307. gólját is megszerezte a Real Madridban hivatalos mérkőzésen, amellyel utolérte az ’50-es évek legendáját, a Puskás Ferenccel az oldalán brillírozó Alfredo Di Stéfanót a klub örökranglistáján. A blancók 2-0-s Numancia elleni, soríai győzelmét Arjen Robben állította be a La Liga 21. fordulójában, így sikerült némileg ellépniük a harmadik helyezett Sevillától.


 

LA LIGA, 21. FORDULÓ:
NUMANCIA-REAL MADRID 0-2 (0-0)
Numancia, Los Pajaritos, vezette: Delgado Ferreiro.
NUMANCIA: J. Pablo - Juanra, Ortega, Boris, Cisma - Del Pino (Quero, 63.), Nagore, Dimas (Mario, 80.), Barkero - Brit (Aranda, 54.), Goiria. Vezetőedző: Sergio Kresic.
REAL MADRID: Casillas - S. Ramos, Pepe, Cannavaro, Heinze - Robben (Van der Vaart, 64.), L. Diarra, Gago, Sneijder - Raúl (J. García, 83.), Higuaín (Huntelaar, 76.). Vezetőedző: Juande Ramos.
Gólszerző: Raúl (48.), Robben (56.)
Sárga lap: Nagore, Goiria, ill. S. Ramos, L. Diarra, Gago.
Piros lap: Gago (79.)

 

A Real Madridra látszólag sétagalopp várt a Los Pajaritosban, hiszen míg a fővárosiak a második helyet foglalták el a tabellán a forduló előtt, addig a soríaiak éppen hogy elkerülték a kiesőzónát.

Az első félidő játékán nem volt tetten érhető a két csapat közti tudáskülönbség, sőt a Numancia kétszer is igen közel állt ahhoz, hogy meglepje a fővárosi óriást: előbb Javier Del Pino fejese csattant a lécen, majd Gorka Brit közeli próbálkozását hatástalanította Iker Casillas.

A Real ellenfelénél kevesebb helyzetét azonban könyörtelenül kihasználta, és a 48. percben Raúl történelmi jelentőségű góllal a vezetést is megszerezte a madridiaknak. A támadó 307. gólját jegyezte a blancóknál, amellyel beérte a klub örökranglistáján a legendás Alfredo Di Stéfanót.

Néhány minutummal később Arjen Robben sunyi lövéssel tett arról, hogy a továbbiakban ne kelljen izgulni a mérkőzés végkimenetele miatt, hiszen bár a Numancia ezen az estén kellemes benyomást keltett, nem érződött a játékosain, hogy elhiszik, megfordíthatják az állást ez ellen a Madrid ellen.

Bő tíz perccel a vége előtt mégis felcsillant a remény a hazaiak számára, hiszen a királyiaknál Gago a második sárga lapját is begyűjtötte, így az argentin szűrő középpályásnak idő előtt véget ért a mérkőzés.

A kiállítás azonban már nem osztott, nem szorzott, így a Madrid, különösen Raúl, elégedetten és három ponttal a tarsolyában távozhatott a Los Pajaritosból.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu