Puskás Ferenc-díjat alapít a FIFA

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 1. 19:36
A FIFA Puskás Ferenc-díjat alapít, melynek első átadására jövő januárban, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hagyományos gáláján kerül sor - derült ki Bajnai Gordon miniszterelnök és Joseph Blatter FIFA-elnök péntek délutáni találkozója után. A sportvezetővel - aki az MLSZ telki edzőközpontjának szombati avatására érkezett hazánkba - ötvenperces eszmecserét folytatott parlamenti dolgozószobájában a magyar kormányfő.


Miután Bajnai Gordon és Joseph S. Blatter a tévékamerák és a fotóriporterek jelenlétében kölcsönösen megajándékozta egymás (a miniszterelnök egy nevére dedikált FIFA-zászlót, a vendég egy arany Mátyás király-érmét kapott), a kíséretükben lévőkkel visszavonultak és hosszasan diskuráltak a nemzetközi és a magyar labdarúgást érintő kérdésekben.

Amikor befejeződött az eszmecseréjük, Kisteleki István, az MLSZ elnöke, dr. Bienerth Gusztáv nemzetközi igazgató és Veres Tibor, az MLSZ-elnökség tanácsadó testületének vezetője arról számolt be, hogy bár a részletek kidolgozása csak ezután következik, a FIFA - a család és az MLSZ közreműködésével - Puskás Ferenc-díjat alapít.

Ez lesz az első olyan FIFA-elismerés, ami egy hajdani játékos nevét viseli, méltó és örök emléket állítva neki.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu