PSG: most ugrik a majom a vízbe!

Szerző: SHLétrehozva: 2013. február 11. 23:54
Félelmetes formába lendült a francia bajnokságban a tavaly nyári átigazolási időszak császára, a Paris SG, a nemzetközi porondon azonban csak most következik az első komoly tesztje, Valenciában a BL-negyeddöntőbe jutás a tét. Jó lesz vigyázni a Denvevérekkel, akiknek pár hete sikerült semlegesíteniük a Barca játékát. A Soldado-Ibra párbaj dönthet. A bukmékerek szerint a Mestallában a Valencia az esélyesebb, a továbbjutó viszont a párizsi alakulat lesz.


Carlo Ancelotti, a PSG kétszeres BL-győztes vezetőedzője szerint nincs itt favorit, ez egy teljesen nyitott párharc. Ugyanakkor optimista, hiszen csapata jó passzban van, önbizalomban sincs hiány. A szezonban már többször is megmutatták, hogy van tartásuk, a BL egyenes kieséses szakaszban erre is szükség lesz.

"Nem hiszem, hogy mi lennénk a favoritok. Bármi lehet. A Valencia egy jól szervezett csapat, kiváló kerettel, és remek időszakot tudhatnak maguk kögött, akárcsak mi. Sok gyors, technikás játékos áll a rendelkezésemre, de azt szeretném, ha nem kontrára játszanánk, hanem rá tudnak erőltetni az akaratunkat az ellenfélre, tehát a saját tájékunkat szeretném látni."

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy megérezheti Thiago Silva és Thiago Motta hiányát a PSG egy ilyen rendkívül fontos mérkőzésen, de a statisztikák azt mutatják, hogy egész jól elvan nélkülük a párizsi alakulat. Utóbbi 12 tétmeccséből 11-et megnyert, egyszer pedig döntetlenezett, és közel 1000 percen keresztül gólt sem kapott. Sakho néhány hibátlan 90 perce, és a 19 éves labdaosztó Verratti remeklése nagyon kellett ehhez. Éppen Motta pozíciójára igazolták egyébként Beckhamet, de az angol debütálására még várni kell.

A csapat Ibrahimovic köré épül, aki egy esetleges BL-meneteléssel nem kizárt, hogy akár egy Aranylabdára is "pályázatot" adhatna be. A svéd a gólkirályi cím első számú esélyese Franciaországban, de a BL-ben eddig inkább csak a gólokat osztogatta. A másik oldalon is találunk egy elsőrangú gólvadászt, Soldadót, aki 18 találatnál jár a szezonban, négynél a BL-ben.

A Valencia meglehetősen szeszélyes arcát mutatta az elmúlt hónapokban, jól jelzi ezt, hogy a Realtól egy félidő alatt ötöt szedett be a bajnokságban, miközben a Barcelona játékát gyakorlatilag megfojtotta, és 1-1-re végzett a Mestallábana a katalán óriással. Valverde mester nem panaszkodhat, csak két kiegészítő emberről (Mathieu és Barragán) kellett lemondania. A francia balbekk Cissokho is kapott egy rúgást a Celta ellen, ő még kérdéses, valószínűleg ismét Guardado áll csatasorba, neki kell majd Lavezzit megfékeznie, ami embert próbáló feladatnak ígérkezik egy született támadó középpályás számára.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
VALENCIA-PARIS SG, KEDD 20:45
Valencia, Mestalla, vezeti: Paolo Tagliavento (olasz).

A VÁRHATÓ FELÁLLÁSOK:

VALENCIA: Guaita - Joao Pereira, Ricardo Costa, Rami, Guardado - Albelda, Tino Costa, Banega - Feguli, Jonás - Soldado. Vezetőedző: Ernesto Valverde.

PSG: Sirigu - Jallet, Alex, Sakho, Maxwell - Matuidi, Verratti - Lavezzi, Pastore, Ménez - Ibrahimovic. Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Juve: indul a nagy tavaszi hadjárat?
ELŐZETES. Skót rekordot jelentő ötmillió fontos bevételre számít a Celtic a Juventus elleni, kedd esti Bajnokok Ligája-mérkőzésből, de a leginkább annak örülnének a zöld-fehérek, ha egy jó kiindulási alappal várhatnák a torinói...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu