Juve: indul a nagy tavaszi hadjárat?

Szerző: SHLétrehozva: 2013. február 11. 18:08
ELŐZETES. Skót rekordot jelentő ötmillió fontos bevételre számít a Celtic a Juventus elleni, kedd esti Bajnokok Ligája-mérkőzésből, de a leginkább annak örülnének a zöld-fehérek, ha egy jó kiindulási alappal várhatnák a torinói visszavágót. A Juventus főpróbája tökéletesre sikerült a hétvégén, a Serie A-ban, és 16 mérkőzés óta veretlen a nemzetközi porondon.


Megkezdi nagy tavaszi hadjáratát a Juventus, amely a bajnokságban stabilizálta első pozícióját, a Bajnokok Ligájában pedig egy huszáros hajrá után első helyen kvalifikálta magát a nyolcaddöntőre egy kegyetlenül nehéz csoportból. Masszív csapatok találkoznak a Celtic Parkban, egy-egy kontra a hazai oldalon, vagy egy-egy villanás a vendégeknél meghatározó lehet, akár a továbblépés szempontjából is.

Ha valamikor, akkor most nagy hasznára lehetne a Juventusnak Nicolás Anelka, akinek debütálása még mindig várat magára. A francia technikás, ugyanakkor robosztus játékos, aki képes lehet lefejelni a labdákat, vagy beforgatni a keménykötésű Celtic-védőket.

"Készen állok a bevetésre, ha az edzőm is úgy dönt. Az egyik ok, amiért a Juventushoz igazoltam, hogy úgy éreztem, akár a BL-győzelmet is megcsípheti ez a csapat. Minden adott ehhez, persze ne felejtsük, hogy ez a világ legkeményebb sorozata."

"Tizenhárom évvel ezelőtt nyertem utoljára BL-t a Reallal, bár tavaly nagyon közel álltam hozzá. Szép befejezése lehetne ez egy karriernek."

"Nehéz párharcra számítok, a Juvén lesz a nagyobb nyomás, tudni kell ezt kezelni, és az is igaz, hogy híres szurkolótábor áll majd a skótok mögött."

Conte a hétvégén lesérült De Ceglién kívül mindenkire számíthat a tervezett kontingensből, Chiellini, Pepe, Bendtner pályára lépésével nem is kalkulált. Vucsinics térde már nem fáj, az elnyűhetetlen Asamoah három nappal az Afrika-kupa-bronzmeccs után vállalhatja a kihívást. Bonucci visszatér az eltiltásából. Más források szerint Anelka helyett inkább az utóbbi hét meccs alatt ötször is beköszönő Matrit favorizálhatja az olasz mester.

A Kelták a kapusukon és Commonson kívül mindenkit pihentettek a hétvégén, s még csak rá sem fáztak, a B-csapattal is viszonylag simán elintézték a ligamésodik Invernesst idegenben.

Nem a Celtic a favorit, de a csoportkörben mutatott teljesítményével tekintélyt harcolt ki magának, a Barcelona ellen vezetett a Nou Campban, és csak a hosszabbításban tudott fordítania a katalán alakulat, a Celtic Parkban pedig le is győzte a Barcát, méghozzá fogcsikorgatva, 11 százalékos labdabirtoklással. A Szpartak és a Benfica előtt végezve továbbjutni egyébként sem kutyafüle...

Alapcsapatot láthatunk majd a skótoktól is a hórihorgas Lustiggal, Mulgrew-val és Ambrose-zal (bár utóbbi is csak kedden érkezik meg Glasgowba az Afrika-kupáról), a középpályán Wanyama, a csatárok közül Szamarasz is képes "uralni a légteret". A görög ászért azért izgulni kell, hétfőn még csak 90 százalékos volt a kondíciója.

A Celtic először jutna negyeddöntőbe a BL-ben, a legközelebb 2007-ben, egy másik olasz csapat, a Milan ellen állt ehhez, amikor két, 0-0-s kilencven perc után csak a hosszabbításban szerzett Kaká-góllal mentek tovább a piros-feketék. A zöld-fehérek szempontjából biztató, hogy olasz csapat 1969 óta nem nyert a Celtic Parkban, ugyanakkor az is tény, hogy a Juventus 16 mérkőzés óta veretlen az európai porondon...

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
CELTIC-JUVENTUS, KEDD 20:45
Glasgow, Celtic Park, vezeti: Alberto Undiano Mallenco (spanyol).

A VÁRHATÓ FELÁLLÁSOK

CELTIC (4-4-2): Forster - Lustig, Ambrose, Mulgrew, Izaguirre - S. Brown, Wanyama, Ledley, Commons - Szamarasz, Hooper. Menedzser: Neil Lennon.
Cserepad: Zaluska, Rogne, Wilson, Ibrahim, Watt, Miku, Lassad.

JUVENTUS (3-5-2): Buffon - Barzagli, Bonucci, Cáceres - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Matri, Vucsinics. Vezetőedző: Antonio Conte.
Cserepad: Storari, Marrone, Peluso, Pogba, Giaccherini, Giovinco, Anelka.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
PSG: most ugrik a majom a vízbe!
Félelmetes formába lendült a francia bajnokságban a tavaly nyári átigazolási időszak császára, a Paris SG, a nemzetközi porondon azonban csak most következik az első komoly tesztje, Valenciában a BL-negyeddöntőbe jutás a tét. Jó...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: CelticJuventus
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu