Ponttal távozott a Porto a Luzból

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 30. 23:42
A Benfica 1-1-es döntetlent játszott a Portóval a portugál labdarúgó-bajnokság, a Liga Sagres 2. fordulójában. A 10. percben Lucho González tizenegyesből szerzett vezetést a vendégeknek, ám ezt követően a Sasok hatalmas nyomás alá vonták kapujukat, és nem is bekkelték ki a mérkőzés végéig: Óscar Cardozo fejesénél már nem tudtak menteni a portói védők. A második félidőben Kacuranisz állt ki, miután másodszorra is előhúzatta a játékvezető zsebéből a sárga lapot, ám az eredmény a kiállítást követően már nem változott.


 

PORTUGÁL BAJNOKSÁG, 2. FORDULÓ:
BENFICA-PORTO 1-1 (0-1)
Lisszabon, Luz Stadion, 68 ezer néző, vezette: Jorge Sousa.
BENFICA: Quim - Leo (Amorim 69.), Luisao, Kacuranisz, Maxi Pereira, Reyes, Aimar (Nuno Gomes 50.), Yebda, Martins, Di María, Cardozo (Sidnei 65.). Vezetőedző: Quique Sánchez Flores.
PORTO: Hélton - Sapunaru, B. Alves, Rolando, Fucile, Lucho, Fernando (Hulk 61.), T. Costa (Guarín 46.), R. Meireles (Candeias 82.), C. Rodriguez, Lisandro. Vezetőedző: Jesualdo Ferreira.
Gólszerző: Cardozo (54.) ill. Lucho (10. - tizenegyesből)
Sárga lap: Kacuranisz (10.), Cardozo (51.), Nuno Gomes (84.) ill. Sapunaru (16.), Fernando (20.), C. Rodríguez (27.), Lucho (69.), Lisandro (82.)
Piros lap: Kacuranisz (58.)

 

 

A Benfica már a második fordulóban vendégül látta a legutóbbi három portugál bajnokság győztesét, az FC Portót. A lisszaboniak ennek megfelelően parádés hangulatot teremtettek a Luz Stadionban, és mintegy 65 ezer torokból szólt egyszerre a Benfiquisták indulója.

A hazaiak némi meglepetésre botlottak az első körben, az újonc Rio Ave tört borsot az orruk alá. A portóiak hozták a papírformát, a legkisebbik fővárosi alakulatot, a Belenensest verték 2-0-ra.

A rangadó elején az északiaknak sikerült ellenfelükre erőltetniük akaratukat, és szinte felborult a pálya az első tíz percben. A rohamokat végül siker koronázta: Kacuranisz rántotta le Lucho Gonzálezt, a játékvezető pedig habozás nélkül a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt maga a sértett végezte el, és lőtte magabiztosan a jobb alsó sarokba. Quim rajta volt, de kiütni nem tudta a pontosan helyezett játékszert.

A találat csak méginkább arra ösztönözte a Benficát, hogy gőzerővel rohamozzák Hélton kapuját, ám a brazil portás eszén nem volt könnyű túljárni. Próbálkoztak a hazaiak közelről, távolról és még annál is távolabbról, a gól azonban csak nem akart érkezni.

A pattanásig feszült labdarúgók néha túlságosan is kemény belépőkkel akartak tekintélyt parancsolni, a lapok sem hiányoztak a derbiről, ám ez nem meglepő jelenség, ha két ekkora ellenlábas néz egymással farkasszemet.

Egy régi ismerős is pályára lépett a Fény Stadionjában, Cristián Rodríguez az előző szezonban még a hazai öltözőben készült fel a rangadóra, ezúttal azonban vendégként „élvezte” a Luz atmoszféráját. Ennek ellenére egy nem túl elegáns megmozdulással vétette magát észre: a piros-fehérek kapusára, Quimre csúszott rá, Jorge Sousa játékvezető sárga lappal díjazta a megmozdulást.

A 40. percben Lisandro López duplázhatta volna meg a címvédők előnyét, ám lövése a jobb kapufáról kifelé pattant. Luisao tisztes távolságból figyelte a Porto gólvágóját, és kis híján ráfizetett határozatlanságára a brazil hátvéd. Nem sokkal később Tomás Costa vette célba a kaput jókora mennyiségű dinamittal a lábában, ám lökete elkerülte a kaput.

Az első félidő krónikájához tartozik, hogy egy gyenge idegzetű hazai szurkoló megtámadta az egyik asszisztenst, ám a rendezők közbeléptek, így szóváltáson és némi meglegyintésen kívül komolyabb atrocitás nem érte a játékvezető segítőjét.

A második félidőben Nuno Gomes is lehetőséget kapott, a hazai közönség előtt tétmeccsen bemutatkozó, ám rendkívül harmatos teljesítményt nyújtó Pablo Aimart váltotta.

Az 55. percben megérdemelten egalizáltak a Sasok, Óscar Cardozo fejesét már csak a gólvonalon túlról tudták kikanalazni a portói védők. Megérdemelten egyenlítettek a piros-fehérek, és nem mondtak le a győzelem lehetőségéről sem.

Rövidesen azonban egy sebességi fokozattal alacsonyabbra kapcsoltak a Sasok, köszönhetően Kacuranisznak, aki begyűjtötte második sárga lapját, Cristián Rodríguezt vágta fel kíméletlenül.

Az eredmény ezt követően már nem változott, így a Porto távozhat a félelmetes Luz Stadionból, míg a Benfica inkább elveszített kettőt, mintsem nyert egy pontot a hatalmas ellenlábas portóiak ellen.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu