Pont járt a remek barcsi küzdőszellemért

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 7. 18:44
A Barcs együttese 1-1-es döntetlent ért el az Ajka otthonában a magyar másodosztályú labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában. A hazaiak az első játékrészben még vezettek és fölényben futballoztak, helyzetek sokaságát rontották el. A második félidő viszont épp ellenkező jelleggel zajlott: a vendégek alakítottak ki több helyzetet, és végül - már emberelőnyben - megszerezték az egyenlítőgólt is.


NB II, NYUGATI CSOPORT, 5. FORDULÓ:
FC AJKA-BARCS 1-1 (1-0)
Ajka, 400 néző. Vezette: Kovács G. (Schuszter, Péter T.)
FC AJKA: Grőber – Pothárn, Subicz, Pákai, Gunther – Imre, Manganelli, Szabó L. – Gyűrűsi (Pávlicz, 62.), Mihalecz (Badics, 75.), Csőrnyei (Szöllöskei, 66.). Vezetőedző: Horváth Tamás.
BARCS: Kuczkó – Stilet, Matus, Kőkúti, Pókos – Ferenczi, Gálosi (Tompa, 79.), Tolnai, Tahirovics – Kordé, Németh Zs. (Iván, 71.) Szakmai igazgató: Toma Árpád.
Gólszerző: Imre (26., 11-esből) ill. Kordé (85.)
Sárga lapok: Imre (38.) ill. Kőkúti (86.)
Piros lap: Pákai (72.)

Hatalmas ajkai fölényt regisztrálhattunk az első félidőben, három nagy helyzetet is elhibáztak a hazaiak. A vendégek csak elvétve jutottak el az ajkai kapuig, és akkor sem okoztak nagyobb galibát.

A 26. percben Imre révén egy jogosan megítélt büntetővel megszerezték a vezetést a hazaiak,de a továbbiakban a fegyelmezetten védekező barcsiak jól hárították a hazai rohamokat. Egyetlen egy nagyobb vendég helyzetet láthatott a közönség, amikor is Grőber hatalmas bravúrral tornázott ki egy 25 méteres lövést a kapuja torkából.

A szünet után egy gólszerzési lehetősége ugyan volt a hazaiaknak, de ezután már a barcsiak játszottak fölényben, míg Horváth Tamás együttese mélyen tudása alatt játszott, sőt, még egy kiállítás is nehezítette a dolgukat.

A hajrában eredménnyel is jártak a vendégtámadások, hiszen a 85. percben Kordé volt eredményes, ezzel egalizált, és egyben alakította ki a végeredményt. A Barcs lelkes játékával megérdemelten szerzett egy pontot idegenben.

EDZŐSZEMMEL:
Horváth Tamás: Öt száz százalékos helyzetet sikerült kihagynunk. Egy nagyon gyenge csapat szerzett nálunk pontot.
Toma Árpád: A gyenge rajt után nagy szükségünk volt egy pozitív eredményre. A második félidő alapján megnyerhettük volna a meccset.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu