Otthon kapott ki a Fradi az újonctól

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 7. 17:54
A Ferencváros és a Pécs is ott folytatta, ahol az előző fordulóban abbahagyta: a zöld-fehérek Debrecen után odahaza kaptak ki 1-0-ra, míg az újonc immáron négyből negyedik mérkőzését is megnyerte az NB I-ben. A Fradi kétszer kapufát talált, az ellenfél Nagy Olivér révén egyszer a ketrecet is bevette. Jó, élvezetes meccsen született meg a 4. kör egyik legnagyobb meglepetése.


LABDARÚGÓ NB I, 4. FORDULÓ:
FERENCVÁROS-PÉCS  0-1 (0-0)
Budapest, Albert Flórián Stadion, 4000 néző, vezette: Fábián Mihály.
FERENCVÁROS: Ranilovic - Csizmadia, Grúz (Lisztes, 66.), Otten, Junior (Balog, 34.) - Jovanovic, Maróti, Tóth B. (Morales, 70.), Abdi - Oláh, Félix. Vezetőedző: Prukner László.
Kispad: Végh (kapus), Balog Z., Fitos, Józsi, Lisztes, Morales, Pölöskey.
PÉCS: Dibusz - Simonfalvi, Causic, Todorovics, Törtei - Horváth Zs., Lantos, Pintér A. - Nagy O. (Wittrédi, 86.), Gyánó (Scsepanovics, 67.), Frőhlich (Bajzát, 71.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc.
Kispad: Holczer (kapus), Goia, Marovics, Schultz, Scsepanovics, Bajzát, Wittrédi.
Gólszerző: Nagy O. (83.)
Sárga lap: Grúz (41.), Morales (73.), Jovanovic (81.), Félix (92.), ill. Gyánó (27.), Simonfalvi (77.), Nagy O. (78.), Scsepanovics (92.)
A Fradinak mindenképpen nyernie kellett, hiszen az első három fordulóból csupán két pontot szedett össze a zöld-fehér alakulat, így kellett volna a jó eredmény. Az ellenfél egy újonc volt, a Pécs azonban háromból három sikerrel a zsebében, önbizalomtól duzzadva érkezett az Albert Stadionba.
Prukner László fiainak azonban nem a másikkal, hanem saját magukkal kellett foglalkozniuk, ennek megfelelően agilisan, bátran kezdték a találkozót. Az első félidő ennek a szellemében telt el, igaz, előnyt nem tudott kovácsolni fölényéből a hazai gárda.
A szünetben Mészáros mester feljebb tolta csapatát, ennek pedig az lett az eredménye, hogy a Ferencváros nem tudott közel kerülni a vendégkapuhoz, illetve a pécsiek "lőtávolba" kerültek.
A Fradi kétszer is eltalálta a kaput, Félix egyszer hatalmas helyzetből melléfejelt, de ennyi - a második félidő nagy általánosságban a merész pécsiekről szólt. Nagy Olivér egyéni megoldássorozata a három pontról is döntött, jóllehet, a döntetlen talán reálisabb lett volna.
Az FTC kevés elképzelést csempészett a játékába, az újonc ugyanakkor meglepte őt. A Pécs hihetetlen magasságokban tartózkodik, miközben a fővárosiak egyre-másra keserítik el szurkolóikat. Merre tovább, Ferencváros?
EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK:
Prukner László (FTC): Nem volt szerencsénk, pedig mindent megtettünk azért, hogy megnyerjük ezt a találkozót. Miközben mentünk előre, egy hosszan előrerúgott labdából megnyerte a meccset az ellenfél. Sajnos van ilyen, kétségtelen, rossz szériában vagyunk. Ám úgy vélem, ki tudunk kecmeregni a gödörből.   
Mészáros Ferenc (Pécs): Tudtuk, hogy a Fradi jó csapat, dearra nem számítottam, hogy ennyire. Azt kell mondjam, ez volt a ferencvárosiak eddigi legjobb találkozója. Az első félidőben ők játszottak fölényben, a szünetben és a második félidő folyamán egy-.egy szerkezeti váltásnak köszönhetően azonban feljöttünk. Masszívabbak lettünk, a záró felvonás közepétől pedig egyre veszélyesebben játszottunk. Tény, a szerencsével sem álltunk hadilábon.
A PROGRAM:
Zalaegerszeg-Bp. Honvéd 0-4
Vasas-Haladás 0-0
Siófok-Győr 0-1
Pápa-Kaposvár 1-0
Videoton-Diósgyőr 2-0
Újpest-Paks vasárnap, 18 óra
Kecskemét-Debrecen vasárnap, 19 óra - ÉLŐben a SportHíradón!
A bajnokság állása:
1. Pécs 4 4 0 0 6-2 12
2. Győr 4 4 0 0 5-1 12
3. Pápa 4 3 1 0 5-1 10
4. Bp. Honvéd 4 3 0 1 13-4 9
5. Debrecen 3 3 0 0 8-2 9
6. Paks 4 2 1 1 6-7 7
7. Kecskemét 3 2 0 1 8-4 6
8. Videoton 3 2 0 1 6-2 6
9. Diósgyőr 4 1 1 2 6-6 4
10. Kaposvár 4 1 1 2 4-7 4
11. Siófok 3 1 0 2 2-3 3
12. Ferencváros 4 0 2 2 3-5 2
13. Haladás 4 0 1 3 2-6 1
14. Vasas 4 0 1 3 3-11 1
15. Újpest 4 0 0 4 0-6 0
16. Zalaegerszeg 4 0 0 4 2-12 0
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
92. Félix-sárga.
92. Scsepanovics-sárga. Labdaelrúgásért.
91. Abdi csavart kapu elé szabadrúgásból, jobbról, az egyik pécsi védő hátáról a felső lécre csúszott a labda. Mekkora ziccer, nincs szerencséje a Fradinak! 
Kettő perc a hosszabbítás.
87. Úúúúúúú! Félix gurított centikkel mellé 6 méterről, kissé balról. Igaz, lesen állt a brazil.
86. Pécs-csere: Wittrédi be, Nagy O. le.
83. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Benne volt a levegőben a meglepetés: Nagy Olivér lépett ki Maróti és Csizmadia között a bal oldalon, majd kapura vezette a labdát és 16 méterről a kapuba bombázott. A labdába Ranilovic beleért, de nem segíthetett. 0-1!
Innen indult Nagy Olivér  
81. Jovanovic-sárga. Bajzátot buktatta.
79. Úúúúú! Félix 15 méterről, jobbról lőtte szét a felső lécet.
78. Nagy O.-sárga. Feleselésért.
77. Simonfalvi-sárga. Abdit rántotta le.
76. Nagy Olivér bikázott kapura 33 méterről, balról egy szabadrúgást, Ranilovic öklözött, Bajzát fejjel ismételt - fölé.
73. Morales-sárga. Horváth ellen vétett.
72. Jééééé, majdnem gólt lőtt Bajzát az első labdaérintéséből. Balkötőből, 10 méterről azonban Ranilovic lábát találta el.
71. Pécs-csere: Bajzát be, Frőhlich le.
70. FTC-csere: Morales be, Tóth Bence le.
67. Pécs-csere: Scsepanovics be, Gyánó le.
66. FTC-csere: Lisztes be, Grúz le.
65. Nagy csavart balról kapu elé, Horváth 10 méterről csúsztatott - éppen fölé.
60. Juuuj! Oláh lőtt 15 méterről, kissé jobbról fölé.
53. Úúúúúúúúúúú! Oláh adott be balról, pontosan, Félix berobbant, de 6 méterről, senkitől sem zavartatva föléfejelt. Ekkora helyzetet!
50. Otten lőtt 35 méterről, középről a kapu jobb oldala mellé szabadrúgásból.
46. Folytatják!
45. Vége az első félidőnek! A Pécs nyitott és a Ferencváros agilis játéka miatt kifejezetten jó a mérkőzés. Még akkor is, ha nincs gól. 0-0.
41. Grúz-sárga. Horváthot rúgta fel.
39. Félix csavart balról, 23 méterről kapu fölé.
36. Todorovics csavart a jobb alsó felé 25 méterről, középről egy szabadrúgást, de Ranilovic vetődve szögletre paskolt. Helyzet!
35. Balról jött a rövidre a hazai szöglet, Félix fejjel ment érte, de a labda végül mellément.
34. FTC-csere: Balog be, az imént megsérült Junior le.
Junior bokáján ügyködnek a hazai orvosok  
31. Abdi lőtte a szabadrúgást a tizenhatos bal csücskétől az oldalhálóba.
27. Gyánó-sárga. Juniornak csúszott oda. Hordágyon viszik le a balbekket.
Jó a meccs, helyzetek itt is, ott is. A Pécs nem ijedt meg és nem állt be védekezni.
19. Úúúúúúú! Oláh gurított balról, az alapvonaltól középre, bent Félix továbbsarkazott, a hosszún Jovanovic érkezett, de 7 méterről eleresztett lövésébe az egyik védő önfeláldozóan belevetődött.
15. Az első pécsi helyzet! Frőhlich tüzelt balkötőből, 12 méterről, de Ranilovic védett.
8. Úúúúúúúúúú!!! Abdi kanyarintott balról középre, bent Oláh érkezett,6 méterről fejelt, de Dibusz a felső lécre tolta a játékszert. Hatalmas helyzet, hatalmas bravúr!
Lisztes (hátul) nézi az új szerzemény Végh Zoltánt (középen)  
7. Tóth Bence lőtt jobbról, 21 méterről fölé.
5. Úúúúú! Abdi fordult kapura a jobb oldalon, a tizenhatoson belül, majd élesen középre lőtt, ám a kapu elől az egyik pécsi játékos szögletre mentett. 
A hazaiak fehérben, a látogatók piros felsőben, fekete nadrágban játszanak.
1. A Ferencváros kezdte a találkozót.
A mérkőzés gyásszünettel kezdődik, a Ferencváros egyik törzsszurkolójára emlékeznek.
Mészáros Ferenc nem cécózik. A pécsiek vezetőedzője egyértelműen támadó felfogásban küldi pályára övéit az Üllői úton, amit a 4-3-3-as felállás is bizonyít. Meglátjuk, ez az első percek után változik-e...
Szeretettel köszöntjük a magyar foci szerlmeseit, külön a két csapat szurkolóit. Jó szórakozást és sok gólt kívánunk!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Javított a Videoton
A vidéki fellegvár Diósgyőr legyőzésével feledtette a kaposvári sima vereséget a magyar bajnoki címvédő Videoton az NB I 4. fordulójában, szombat este. Alves és Brachi góljával nyertek a fehérváriak. A Győri ETO FC továbbra is...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu