Öttel búcsúzott a Fradi, feljutó a Pápa

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 13. 19:53
Lipcsei Péter és Ferenczi István örömjátékával zárta a Ferencváros, purgatóriumnak tűnő másodosztályú korszakát. A zöld-fehérek 5-1-re győzték le a Détári Lajos vezette Vecsést, köszönhetően elsősorban a három gólpasszt kiosztó csapatkapitánynak és a háromszor is betaláló támadónak. A vendégek a 70. percig bírták a tempót a kilencedik kerületiekkel, ám ekkor megrázták magukat a hazaiak és négy gólt rámoltak be az ellenfél hálójába. Détári Lajos, a vecsésiek vezetőedzője nyolc perccel a vége előtt inkább az öltözőt választotta játékosai szenvedése helyett...A Nyugati csoportot a Gyirmót nyerte, de licensz hiányában nem lehet élvonalbeli, így a Százhalombattát 6-1-re kiütő Pápa örülhet a feljutásnak. Bronzérmes a Pécs.


 

 

NB II, KELETI CSOPORT, 30. FORDULÓ:
FERENCVÁROS - VECSÉS 5-1 (1-0)
Albert-stadion, 4000 néző. Vezette: Erdős J. (Schuszter R., Péter T.)
FTC: Megyeri - Fitos, Dragóner, Csiszár, Fülöp - Zsivóczky (Szkukalek 56.), Vass, Lipcsei, Tóth B. - Ferenczi, Pölöskei (Kovács I. 63., Deme 69.). Edző: Csató Sándor.
VECSÉS: Gyenes - Máj, Ködöböcz, Kiskapusi, Takács (Molnár D. 78.) - Molnár V., Kósa (Králik 46.), Lukács (Namuquita 59.), Kulcsár - Folmer, Faragó. Vezetőedző: Détári Lajos.
Gólszerző: Ferenczi (4., 72., 82.), Deme (71.), Szkukalek (74.), ill. Namuquita (61.)
Sárga lap: Takács (35.), Králik (65.), Molnár D. (82.), Molnár V. (86.)

Az utolsó meccs. És nem csak a Ferencvárostól búcsúzó Szkukalek Igor számára, hanem a másodosztályú bajnokság Keleti csoportját már korábban megnyerő zöld-fehér csapat számára is. A kilencedik kerületi egyesület ugyanis utolsó NB II-es bajnoki mérkőzésére készült a Vecsés ellen.

Az utolsó előtti nem sikerült jól (Makó ellen 2-1-es vereség), így a zárómeccsen kemény küzdelemre lehetett számítani a korábbi élvonalbeli játékosokkal teletűzdelt Pest megyeiekkel szemben.

A mérkőzésre kilátogató Dzsudzsák Balázs és Juhász Roland sem unatkozhatott sokáig, ahogy négyezer társa sem, akik kilátogattak az Üllői útra, hogy elbúcsúztassa a Fradit. A zöld-fehérek gólzsákja, Ferenczi István tett róla, hogy hazai szempontból jól induljon a meccs. Pontosítsunk. A korábbi újpesti Kiskapusi Balázs is nagyban hozzájárult a ferencvárosi vezetőgólhoz. Lipcsei Péter ívelését követően Ferenczi a leshatáron lépett ki az átadást elnéző és óriásit hibázó hátvéd mögül, majd fejezte be az akciót egy magabiztos gurítással.

Kovács Attila
Ferenczi István mesterhármassal zárta a szezont Fotó: Kovács Attila

A 37. bajnoki találatát bevágó csatár akciója után valóban a nyugalom szállta meg a pályát. Bátran próbálkozott a vendéggárda is, míg a félidő egészét tekintve meddő Fradi-fölény volt a jellemző. Igazi, nagy helyzetek Zsivóczky Norbert bombájától eltekintve, nem alakultak ki a kapuk előtt.

Fordulás után a Détári Lajos vezette vecsésiek voltak aktívabbak, olyannyira, hogy egy 25 méteres szabadrúgás után a hazai kapusról kipattanó labdát Namuquita közelről lőtte a hálóba. Körülbelül eddig tartott a vendégek reménye...

A Fradi ugyanis tizenkét percen belül négyszer vette be ellenfele hálóját. Az első két gólpassz Lipcsi nevéhez fűződött. Előbb Deme Imre lőtt a kapuba, majd Ferenczi lőtt újabbat. A negyedik hazai találatát a most búcsúzó Szkukalek Igor szerezte szabadrúgásból, majd Ferenczi büntetőből is bevette Gyenes hálóját. Ez volt az Angliából hazatért támadó 39. bajnoki találata.

Détári Lajos nem is bírta idegekkel játékosai szenvedését, a negyedik FTC-gól után leballagott a pályáról és inkább az öltözőben öntötte ki mérgét.

A Ferencváros labdarúgócsapata tehát győzelemmel zárta háromévesre nyúló másodosztályú korszakát. A zöld-fehérek gólparádéja ugyan kiváló játékot és remek egyéni teljesítményeket takar, de gyanítható, az élvonalban ennél jóval többre lesz szükség.

VÉLEMÉNY:
Csató Sándor, a Ferencváros pályaedzője: - Az egész évet kell értékelni, nem csak ezt az egy mérkőzést. Azt hiszem, ez a találkozó volt a hab a tortán. meg kell köszönnünk a szurkolóinknak is az egész éves buzdításukat. A mérkőzésről annyit, hogy két vereségünk volt az elmúlt héten, így ezek után álltunk fel most. Gondoltuk, hogy a második félidőre elfáradnak majd a vecsésiek. A mieinket pedig még jobbal felspannolta a bekapott gól.

 

NYUGATI CSOPORT, 30. FORDULÓ:

A záró kör előtt csak az volt biztos, hogy a szükséges licensz hiányában a Gyirmót „legfeljebb” bajnoki címet ünnepelhet, a feljutás a Pápa és a Pécs között dől el. Természetesen a második helyen álló Lombard volt az esélyesebb, mert remek formában vette a tavaszi akadályokat, ráadásul ellenfele a már kiesett Százhalombatta volt.

Véber György vezetőedző csapata nem is hagyott kétséget a szurkolóknak, már a hatodik percben vezetéshez jutott. Szöglet után Alex bólintott a hálóba, így a Pápa már ekkor az élvonalban érezhette magát. A szünetig nem is módosult az eredmény, a fordulás után pedig kezdetét vette a Lombard-juniális. Két korábbi NB I-es futballista, Bali és Bárányos is remek gólokkal örvendezette meg társait, a szakmai stáb tagjait és a szurkolókat. Mindketten dupláztak, így 5-0-nál már csak a lefújást várták a mérkőzés résztvevői.

A Batta aztán becsületből még ment előre, Havrán szépített. De ez már nem osztott, nem szorzott: a Lombard Pápa három éves szünet után kerül vissza a magyar futball legfelsőbb osztályába. Ezzel a Fradit utánozza, de utolsó eredményével nem, mert a hajrában még Venczel is betalált, 6-1-re alakítva az eredményt.


A Pécs idegenben 4-1-re gázolta el a ZTE II-őt, ezzel bronzérmes lett. A bajnoki címet végül a Gyirmót szerezte meg, amely kétszer is hátrányba került Budaörsön, de végül 2-2-es eredményt ért el. A találkozó parázs hangulatban ért véget, miután a hazaiaktól egy, a vendégektől három játékost kellett kiállítani, köztük egy lecserélt futballistát!

NB II, NYUGATI CSOPORT, 30. FORDULÓ:
Lombard Pápa-Százhalombatta 6-1 (1-1)
Budaörs-Gyirmót 2-2 (1-1)
ZTE II-Pécs 1-4 (1-1)
Baja-Tatabánya 1-0 (1-0)
Felcsút-Ajka 2-1 (2-1)
Kozármisleny-Barcs 0-2 (0-2)

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu