Öt jelölt a FIFA Év játékosa-díjra

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 7. 18:18
A FIFA hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra annak az öt labdarúgónak a nevét, akik közül kikerül az idei Év Játékosa-díj nyertese. Az esélyesek között találunk három Barcelona-játékost (Lionel Messi, Xavi, Iniesta) és két Real Madrid futballistát (a 2008-as győztes Cristiano Ronaldo, és a 2007-es befutó Kaká).


A FIFA október végén kürtölte világgá 23 fős listáját, a szövetségi kapitányok erre szavazhattak az elmúlt hetekben. A beérkezett voksok összesítése alapján a szövetség most nyilvánosságra hozta az első öt helyezettet, a végső sorrendre csak a december 21-i, zürichi FIFA-gálán derül fény, ahol a győztes átveheti a rangos díjat.

ABC-sorrendben Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid), Andrés Iniesta (spanyol, FC barcelona), Kaká (brazil, Real madrid), Lionel Messi (argentin, FC Barcelona) és Xavi (spanyol, FC Barcelona) maradt versenyben. A nőknél Cristiane (brazil), Inka Grings (német), Marta (brazil), Birgit Prinz (német) és Kelly Smith (angol) az öt esélyes.

A gála további két fénypontja: a FIFPro (Hivatásos Labdarúgók Nemzetközi Szervezete) kitüntetése az Év csapatába beválasztott játékosoknak, illetve az ebben az évben létrehozott Puskás-díj, amelyet minden esztendő végén az év legszebb góljának szerzője kap. Utóbbiról oldalunkon is szavazhatsz!

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu