„Öt éve több egyéniség volt a Barcában”

Szerző: SHLétrehozva: 2011. november 18. 12:08
Legfrissebb nyilatkozatában a Ronaldinho-féle 2006-os álomcsapatot hasonlította össze a jelenlegi, világverő Barcelonával Deco, aki maga is tagja volt a Rijkaard irányította együttesnek. A kétszeres BL-győztes szerint az "új Barca" egységesebb és kiforrottabb a játéka, de a "régi csapatban" több volt az olyan egyéniség, aki akár egyedül is képes volt megnyerni egy-egy meccset a gránátvörös-kékeknek.


Deco a Rijkaard-féle Barca pillére volt, négy szezont is lehúzott az együttesnél, ezalatt két bajnoki címet és egy BL-trófeát is begyűjtött. Karizmatikus egyéniség, akinek a véleményére még most is adnak a katalánok berkein belül.

"Amit mostanában látunk a Barcától, az a tökéletes csapatjáték, ezért azt kell mondanom, jobbak, mint mi voltunk. De ha az egyéni képességeket nézzük, nálunk több olyan sztár volt, aki bármikor el tudott dönteni egy meccset."

Guardiola tiki-taki futballal operál, és bátran alkalmazza a rotációt, míg a Ronaldinho-féle Barcában a nagy ászok vitték vállán a csapatot - foglalta össze a különbség lényegét a kiváló brazil középpályás, aki szülőhazájában vezet le a Fluminense csapatánál.

"Elég sok volt a kérdőjel Guardiola körül a kinevezése után, de hamar elcsendesítette a kritikusokat. Nagyszerű csapatot gyúrt össze, és bátran nyúl az utánpótláscsapathoz, amivel szinte soha sem fog mellé."

A Barca 2006-os álomcsapata: Valdés - Oleguer, Márquez, Puyol, Van Bronckhorst - Edmílson, Xavi (a döntőben Van Bommel), Deco - Giuly, Eto'o, Ronaldinho. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu