Összedőlt a stadion, ketten meghaltak

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 3. 10:49
Két rendőr vesztette életét Paraguayban, amikor összedőlt a Cacho Stadion egy része – jelentette be a Paraguayi Labdarúgó Szövetség hétfőn. A baleset - amelyben további öt személy megsérült - egy amatőrmérkőzésen történt. A létesítményt azon nyomban bezárták, folynak az ezzel kapcsolatos vizsgálatok.


„Az épület egy része összedőlt és hét rendőr pedig éppen a szerkezet alatt tartózkodott – mondta Viviano Machado, a paraguayi rendőrség főnöke. – Siratjuk mindkét halottunkat, akik életüket áldozták a munkájukért.”

Defensores del Cacho adott otthont eddig az ország válogatott hazai mérkőzéseinek, és emellett számos Libertadores-kupa-találkozót rendeztek meg itt. Csütörtökön például itt lett volna a Nacional soron következő mérkőzését. Ráadásul anno az 1999-es Copa America egyes meccseit is itt rendezték.

„Ez a stadion rendszeres időközönként ellenőrzéseken, és vizsgálatokon megy keresztül, ahogy azt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megköveteli – nyilatkozta Juan Angel Napout, a Paraguayi Labdarúgó Szövetség elnöke. – Azonban sajnálatos módon mégis megtörtént ez az eset.”

Az ügy pikantériája ezen felül az, hogy az országban csak a Chaco rendelkezik a megfelelő FIFA-engedélyekkel ahhoz, hogy világbajnoki-selejtezőt játszhassanak benne. A következő ilyenre június 6-án Chile ellen kerülne sor. A helyi bajokság következő fordulóját a tragédia miatt elhalasztják.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu