Orosz lapban árulják a Fradit

Szerző: MTILétrehozva: 2010. december 10. 16:36
Egy orosz üzleti lapban hirdetve keres befektetőt a Ferencváros labdarúgócsapata számára Kevin McCabe tulajdonos. A Vedomosztyi című újság csütörtöki számában "Vezető magyar futballklub finanszírozó partnert keres" címmel jelent meg a hirdetés, amelyben McCabe befektetőtársat keres a zöld-fehér klub működtetéséhez. A hirdetés megfogalmazása szerint a potenciális befektetőre – akitől minimum 1 milliárd rubelnyi (25 millió eurónyi) összeget vár az angol üzletember – "a klub megkezdett átalakításának folytatása érdekében van szükség".


A hirdetés Közép- és Kelet-Európa leghíresebb, Magyarország legismertebb és legeredményesebb csapatának nevezi a Ferencvárost. A klub bemutatására felsorolja, hogy az együttes 28-szoros magyar bajnok, a Magyar Kupát 20-szor hódította el, az egyetlen magyar csapat, amely európai kupát nyert (Vásárvárosok Kupája), és az első, amely bejutott a Bajnokok Ligájába. Amint azt a hirdetés írja, a csapatnak 600 ezer hűséges szurkolója van, és a tévében közvetített meccseit 12-15 millióan (!) nézik. Éves forgalma jelenleg mintegy 4 millió euró - szól a szöveg.

Külön bekezdés adja hírül, hogy a klub stadionja a Duna gyöngyszemének is nevezett Budapesten, a központtól négy kilométernyire van, fő közlekedési útvonalakhoz közel, "saját metróállomással rendelkezik, a városközpontba 15 perc alatt, a repülőtérre 15-20 perc alatt lehet eljutni, igazi stadion 2 hektáros területen, 18 ezer férőhellyel".

A tulajdonviszonyokról a hirdetésben az áll, hogy a klubot Kevin McCabe vállalkozó irányítja, aki a kínai Csengdu Blades, valamint az angol Sheffield United igazgatótanácsának az elnöke, s az ausztráliai Central Coast Mariners klub részvényese. Minimális befektetési összegként a hirdetés 25 millió eurót jelöl meg azzal, hogy komoly szándékok esetén az érdeklődők jelentkezzenek az [email protected] email-címen.

McCabe, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. tulajdonosa november 9-én jelentette be, hogy részben vagy egészben értékesítené a Zrt. részvényeit.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu