Orbán levele Florentino Péreznek

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 5. 16:32
Sportiskolát nyitna a Real Madrid Magyarországon, ebben kérte a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgóakadémia segítségét, együttműködését - közölte az intézmény hivatalos honlapja. A vezetőség a napokban Madridban tárgyalt, és átadta Orbán Viktor miniszterelnök Florentino Pérez elnöknek címzett levelét.


Jakab János, a felügyelőbizottság elnöke, az akadémia madridi képviselője, Tóth-Zele József és Szöllősi György kommunikációs igazgató volt hivatalos a Real Madrid Alapítványnál és a királyi klub utánpótlás-bázisán tett látogatásra.

A Bernabéu Stadionban többek között Manuel Redondo általános igazgató és Julio Ronco, a RM alapítvány igazgatója fogadta az Akadémia képviselőit, az elnökség úgynevezett „Bőr Tárgyalójában", itt helyezték el az előző elnök, Ramón Calderón által készíttetett Puskás Ferenc szoborportrét.

Jakab János a Real általános igazgatójának, Redondo úrnak nyújtotta át Orbán Viktor miniszterelnök levelét, amelyet Florentino Pérez elnöknek címzett a Puskás Akadémia alapítója, s amelyben a magyar kormányfő méltatta a Real Madrid érdemeit, és az Akadémia valamint a magyar kormány mindenkori elkötelezettségét rögzítette Puskás Ferenc emlékének ápolásában.

A spanyol sztárklub vezetői megerősítették, hogy amint a hivatalos engedélyek elkészülnek, a Real Madrid szakmai központjában utcát és egy futballpályát neveznek el Puskás Ferencről, továbbá felavatják a legendás játékos szobrát is. A klub minden segítséget megad továbbá a Puskás Hungary című dokumentumfilm tervezett madridi díszbemutatójához és a Puskás Ferenc halálának ötödik évfordulóján, Madridban jövőre rendezendő jótékonysági koncert és szentmise megszervezéséhez.

A Real Madrid Alapítvány partnernek kérte fel az Akadémiát az első magyarországi Real Madrid Társadalmi Integrációs Sportiskola megalapításához, amely – miként ezt már közel negyven országban teszi – a sport segítségével szeretne szocializálni, az oktatási rendszerbe bevonni társadalmilag hátrányos helyzetű, nehéz sorsú gyermekeket.

Megegyezés született arról, hogy a jövő évi PUSKÁS–SUZUKI KUPA 2011 egyik résztvevője ismét a Real U17-es csapata lesz, valamint, hogy jövőre az akadémia egyik ificsapata Madridban játszik majd edzőmeccset a Real megfelelő korosztályos csapatával.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu